Mandags Nyt uge 26

Dette er det sidste mandagsnyt inden vi holder sommerferie, og det gør vi samtidig med skolerne. Vi er tilbage i august. FOA Nordsjælland holder ikke lukket, men det gør mandagsnyt.

Dette er det sidste mandagsnyt inden vi holder sommerferie, og det gør vi samtidig med skolerne. Vi er tilbage i august. FOA Nordsjælland holder ikke lukket, men det gør mandagsnyt.

Så god sommer til jer alle. Vi vil stadig være aktive bl.a. på facebook og vores hjemmeside.

Som I sikkert har hørt og læst, er der meget fokus på køretid i hjemmeplejen.

Det er helt umuligt at komme fra besøg til besøg på den tid, medarbejderne har til rådighed. Vi har i FOA Nordsjælland set flere kommuner, hvor der skal ydes helt op til 35 besøg på en aftenrute. Det er ganske enkelt ikke værdigt for den der har brug for hjælp, eller den der skal udføre et ordentligt fagligt arbejde.

Hvem vil ikke syntes, at det er trist at et besøg, hvor borgeren skal have hjælp til at få sine støttestrømper af, udføres af medarbejdere, som næsten er ude af døren inden de er kommet ind. Vi mener også, at det er en stressfaktor som evt. kan føre til, at man kører for stærkt fra besøg til besøg, og det er ikke i orden.

Det er bevist, at det fører til hyppige stresspåvirkninger, når man som medarbejder ikke får lov til at udføre et ordentligt fagligt arbejde, hvor man har tid til at holde den ældre i hånden, fordi den ældre måske er ensom eller ked af det.

Vi håber og vil kæmpe for, at der kan blive mindre tidsregistrering, så man som fagperson selv kan vurdere sit arbejde, hvor ledelsen har tillid til sine medarbejders dømmekraft. Hvis I kender til steder, hvor der foretages mange besøg, og hvor der er for lidt transporttid, vil vi gerne høre fra jer.

I denne uge har vi også fokus på dagplejen i Helsingør, som måske står over for en lukning. Vi forsøger med alt hvad vi kan, for at få politikerne til at komme til fornuft, her i 11 time.

Det er trist og skammeligt, at kommunen helt fjerner en faggruppe, især trist i Helsingør, hvor dagplejen har været et flagskib i forhold til andre kommuner.

Da man lukkede en stor del af dagplejen ned for år tilbage, så skete der det, at der kom flere og flere private børnepassere, og det kom der fordi en del forældre vil have passet deres børn i mindre rammer. Og hvor er lige det frie valg så henne. Vi er temmelig nervøse, for kan der nedlægges en dagpleje i en kommune, ja så kan det jo ske flere steder.

Vi er rigtig bekymret over den udvikling der efterhånden sker, i forhold til vores kernevelfærd. Den kan vi ikke være tilfreds med.

For at det hele ikke skal blive alt for trist, vil vi sige tillykke til de elever, som lige er blevet færdige, enten som pædagogiske assistenter eller inden for social- og sundhedsfagene.

Det er altid en dejlig oplevelse, at kunne sige tillykke og vide, at der er rigtig mange der har valgt at arbejde med børn, syge, handicappede og ældre.

God sommer til jer alle

På vegne af
FOA Nordsjælland

Lene Lindberg
Afdelingsformand