Mandags Nyt uge 12

Ude godt men hjemme bedst

Ude godt, men hjemme bedst, ja sådan er der mange der syntes.

I sidste uge var FOA Nordsjællands afdelingsbestyrelse på studietur i EU-byen Strasbourg og det var virkelig lærerigt. Vi fik bl.a. indblik i, hvad EU beskæftiger sig med.

De var bl.a. i gang med at behandle et lovforslag om ens personlige ret til beskyttelse, når der handles, når der forskes og når der på mange måder foregår trafik via Internettet og det kommer alle EU-borgere til gode.

Vi besøgte også hospital Haute Pierre og det var virkelig spændende. Vi blev rigtig overrasket for der var ingen journaler der var elektroniske ej heller sygeplejejournaler, alt forgik på papir, som vi gjorde for 15 år siden i Danmark, så vi var da noget stolte over vores digitale formåen i Danmark.

Vi besøgte en børneafdeling, og her så vi børn som ikke havde en mor eller en far hos sig. Det undrede os og forklaringen var, at det havde forældrene ikke råd til, for i Frankrig har de ikke omsorgsdage, som vi har i Danmark.

Desuden har man i Frankrig kun 3 måneders barselsorlov, så en familie med syge børn er virkelig ringere stillet, end vi er.

Så siger man godt nok, at vi betaler meget i skat her i landet, men det syntes jeg, vi skal værne om, for vores børn skal ikke ud og passes som 3 måneders babyer. Vores børn kan altid have mor eller far med, når de er syge og det er de fleste vel enige om er godt.

Social- og sundhedsuddannelser, Sygeplejerskeuddannelsen eller de Pædagogiske faggrupper i Frankrig, svarer til de samme uddannelser, som er i Danmark og det er rigtig godt. For det betyder, at vi kan rejse ud i verden og bruge vores fag, hvilket vi vil gøre brug af, langt mere end vi gjorde før i tiden.

I denne uge skal vi besøge en del arbejdspladser herhjemme, og vi har fokus på pauser, som ofte er svære at få holdt. Vi skal også se på en del lønsager, hvor medlemmerne ikke har fået den rigtige løn - så ja, nu er det hverdag igen. 


På vegne af
FOA Nordsjælland

Lene Lindberg
Afdelingsformand