Rygeforbud

Mandags Nyt uge 3

Fokus på rygning og der er stadig ledige medlemskurser

Først vil jeg opfordre jer til at se i det sidste lokale medlemsblad, hvor kursusprogrammet er indsat. Det ligger også på vores hjemmeside.

Det er nemlig sådan, at I stadig kan tilmelde jer nogle af de mange spændende kursustilbud, som vi har. Ex kommunikation, førstehjælp eller andre faglige tilbud, som jo er ganske gratis for vores medlemmer.

Denne uge vil i høj grad stå i hovedforbundets tegn, for der er fokus på rygeforbud, som vi har beskæftiget os med i flere omgange.

FOA Nordsjælland er af den opfattelse at forbuddet, er gået for vidt. Der bruges en del energi på det i medierne - både aviser og tv og for at ingen skal være i tvivl, vil jeg ridse vores holdning op.

Ingen skal generes af andres røg!

Der bør være en rygepolitik på jeres arbejdsplads, som beskytter jer mod røg. Dette skal aftales med jeres tillidsrepræsentant, som ofte også er repræsentant i samarbejdssystemet.

Når det er sagt, mener vi at rygere er et jaget folk, hvor der tales om udokumenterede påstande.

De holder for mange pauser siges der, men der er vel ingen der holder øje med, hvor ofte andre ikke er i gang med at udføre deres arbejdsopgaver.

Rygerne må ikke engang ryge, selvom de selv betaler for deres pause eller har arbejdsopgaver som betyder, at de skal bevæge sig fra sted til sted.

Jeg kan derfor nu med glæde konstatere, at fagfolk faktisk betvivler disse meget strenge regler og mener de er i strid med loven.

I FOA er vi parate til at føre en fagretlig sag, hvis det skulle blive nødvendigt. Ikke fordi vi ikke mener, der skal være retningslinjer om rygning, men fordi det er gået for vidt, og vi frygter hvad det næste forbud kan blive.
Rigtig god uge derude.

Med venlig hilsen
FOA Nordsjælland

Lene Lindberg
Afdelingsformand