Læserbrev fra formanden

Konkurrenceudsættelse af velfærden

Nedenstående er d.d. sendt som læserbrev til Helsingør Dagblad, Frederiksborg Amtsavis samt Nordsjællands Avis.

Kære politikere

Som repræsentant for flere faggrupper i den offentlige sektor, bliver jeg noget træt i hovedet når jeg kan konstatere, at mange af jer skal drøfte og beslutte om vores velfærd skal konkurrenceudsættes.

Jeg tror nemlig ikke på, at det giver flere penge i kommunekassen. Det gør jeg ikke, fordi jeg har fulgt dette område i rigtig mange år - især på drift af mad og rengøring. Her er der tit sket det, at de ansatte blot er blevet sat til at løbe stærkere, og at kvaliteten af området er blevet ringere.

Derfor forstår jeg ikke, at I nu vil forsøge på pleje- og børneområdet, men det kan være I kan fortælle mig, hvad det er godt for.

Vi i fagforeningen oplever desværre også, at I ikke tager fagforeningerne med på råd, når I sætter noget i udbud. Det er ærgerligt, for vi ved hvilke krav der skal med i udbudsmaterialet, eks. krav om uddannet personale, krav om overenskomstlignende vilkår, krav om sociale klausuler samt krav om kædeansvar for underleverandører.

Så har vi desværre også set en stigning af firmaer der går konkurs og hvad så. Ja så skal kommunen træde til med det samme, har I tænkt på det.

Når det nu er sagt findes der også ordentlige firmaer, men jeg har en tese om at de får det sværere overfor de mindre ordentlige firmaer.

Skal det handle om at spinde guld på vores velfærd? Nej vel.

Så derfor - tænk jer om inden I beslutter at konkurrenceudsætte vores værdifulde velfærd.

Lene Lindberg
Afdelingsformand
FOA Nordsjælland