Syndikatet

Det skortede bestemt ikke på medieopmærksomhed i Nordsjælland, da den politiske thriller Syndikatet udkom tidligere i år. Jørgen Bodilsens bog vakte så stor debat på grund af sit udgangspunkt i virkelige hændelser på Helsingør Skibsværft tilbage i 1980’erne, at en tidligere værftsdirektør fløj til tasterne, og at den kendte filmmand Jørn Faurschou har sikret sig rettighederne til at gøre den hæsblæsende historie i Syndikatet til en film.

Filminteresse for dansk politisk thriller

Allerede i ugen op til den politiske thriller Syndikatet skulle udkomme i marts i år, dukkede de første reaktioner op i de lokale aviser i Nordsjælland.

Helsingør Dagblad havde foromtalt Jørgen Bodilsens roman, der tager udgangspunkt i, at byens nu nedlagte skibsværft i begyndelsen af 1980’erne byggede tre troppetransportskibe til Irak og Saddam Hussein, og det reagerede blandt andre den tidligere værftsdirektør Hans J. Esmann Olesen prompte på.

”Der var ikke nogle betænkeligheder ved, at vi fik en ordre fra Irak. Irak blev ikke betragtet som et fjendtligt land.

Dengang samarbejde Vesten med Irak som en allieret part mod Aytollah Khomeni, som var kommet til magten i Iran,”udtalte Hans J. Esmann Olesen til avisen, og det, synes forfatteren, var en pudsig reaktion.

– Hvorfor skulle en tidligere direktør for et for længst lukket skibsværft gide udtale sig om en over 30 år gammel sag, hvis den ikke har noget på sig? undrer Jørgen Bodilsen sig således, men er naturligvis glad for, at aviserne skrev så meget om bogen.

Omtalen var så massiv, at den anerkendte filmmand Jørn Faurschou også spærrede øjnene op.

» Læs hele pressemeddelelsen her