Nyt om overenskomst, løn og arbejdsskader

Privatansatte skal snart have ny overenskomst, mens offentligt ansatte kan se frem til lønstigninger. Og så ser FOA Lolland frem til en kampagne med fokus på arbejdsmiljø og arbejdsskader.

Overenskomstfornyelse på det private område

I forbindelse med overenskomstfornyelsen på det private område i 2020, er det vigtigt, at I der arbejder i det private, er korrekt registreret på den rigtige overenskomst. Ellers får i ikke muligheden for at afgive jeres stemme, når der skal stemmes om overenskomstfornyelsen. Kontakt gerne afdelingen for et tjek.Din løn stiger med udbetalingen af oktober-lønnen

Ved overenskomstfornyelsen på det offentlige og regionale område i 2018 blev der aftalt generelle lønstigninger over den 3-årige periode overenskomsten løber. Den næste kommer med udbetalingen af oktober lønnen, og nedenfor kan I se resten af de generelle lønstigninger i overenskomstperioden på henholdsvis det kommunale og regionale område.

Generelle forhøjelser på det kommunale område
Pr. 1. oktober 2019 ydes en generel lønforhøjelse på 1,00 pct.
Pr. 1. januar 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 1,60 pct.
Pr. 1. april 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 0,40 pct.
Pr. 1. oktober 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 0,70 pct.

Generelle forhøjelser på det regionale område
Pr. 1. oktober 2019 ydes en generel lønforhøjelse på 1,00 pct.
Pr. 1. januar 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 1,70 pct.
Pr. 1. april 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 0,40 pct.
Pr. 1. oktober 2020 ydes en generel lønforhøjelse på 0,70 pct.

Vær opmærksom på at reguleringsordningen udmøntes 1. oktober 2019 og 1. oktober 2020, som kan ændre på den %-vise lønforhøjelse i både opadgående og nedadgående retning.3 ugers kampagne om arbejdsmiljø og arbejdsskader

Til efteråret, dvs. fra den 21. oktober til 10. november 2019, kører FOA en landsdækkende kampagne. Kampagnen er synlig online, på Facebook og der vil være radioreklamer. Temaet er arbejdsmiljø, herunder arbejdsskader.  

Formålet med kampagnen er at oplyse eksisterende medlemmer og potentielle medlemmer om, at FOA kontinuerligt arbejder for at forbedre arbejdsmiljøet. Og skulle uheldet være ude, så er der dygtige folk, der kan tage hånd om og hjælpe med en arbejdsskadesag - det gælder både jer der til daglig er på arbejdspladserne, den lokale FOA Fagforening og ansatte i Forbundshuset.

I de tre uger kampagnen kører håber vi, at I vil være med at synliggøre kampagnen og vise, at vi kan tage hånd om arbejdsmiljøet og hjælpe ved arbejdsskader. Og ikke mindst fortælle potentielle medlemmer, at det er vigtigt at være en del af fællesskabet i FOA, så man ikke står alene, hvis man skulle få en arbejdsskade. 

Der er udviklet materialer f.eks. små visitkort I kan bruge til at udlevere til medlemmer og potentielle medlemmer. Kortene har forskellige temaer (vold, stress, kemi, fysisk arbejdsmiljø, mobning og sexchikane) Ideen med kortene er kortfattet at omtale emnet, og samtidig fortælle, hvor man skal henvende sig, hvis man selv eller en kollega har oplevet noget, som kræver hjælp. 

Materialer kan hentes hos FOA Lolland, Brovejen 35, Maribo. 
Såfremt i ønsker at hente materialerne i Nakskov om torsdagen, giv da gerne besked, så vi kan tage materialerne med til Nakskov.