Forskellen mellem fagforeningen og A-kassen?

Nogle gange kan man godt blive lidt forvirret - hvad er forskellen mellem fagforening og A-kassen?

A-kassen er en forsikring, som hjælper dig, hvis du bliver arbejdsløs - både med hensyn til at få penge og søge job. Pengene du får fra a-kassen er fx ikke (som kontanthjælp fra kommunen) afhængig af din ægtefælles løn eller din formue.  A-kassen har styr på udbetaling af dagpenge/feriedagpenge/efterløn, og vejleder dig med dit CV- og jobsøgning. Vi snakker også med dig om, hvad der skal ske i din ledighedsperiode fx i forhold til aktivering og uddannelse. Alle a-kasser skal følge de samme regler, og man kan meget nemt fare vild, fordi det hele foregår digitalt og reglerne er ret svære at finde rundt i. Når FOA er den rette a-kasse for dig at være medlem af, er det blandt andet fordi vi kender dit arbejdsmarked og samarbejder med :

Fagforeningen (KLS), som hjælper dig med alt omkring din ansættelse og dine lønvilkår, når du er i arbejde og, hvis der opstår problemer på din arbejdsplads. KLS er altså eksperter i dit fag og de vilkår, du arbejder under som fagforeningen har aftalt via overenskomsten. Derudover kan du få råd og vejledning fx, hvis der sker ændringer i dit arbejdsforhold, dine kompetencer og uddannelsesmuligheder indenfor området.

 

KLS (fagforeningen) og FOA’s a-kasse er knyttet tæt sammen - vi ved en masse om din ret ift. arbejde og arbejdsløshed - alt sammen med afsæt i dit fag(område).

Vi er der for DIG  - i hele dit arbejdsliv.  

Tøv derfor ikke med at tage fat i os med stort eller småt – hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Telefon nummer til A-kassen :46971101

Telefon nummer til fagforening KLS : 46971500