Uddannelse via puljen "fra ufaglært til faglært"

Kære alle

 

Husk at der fortsat er mulighed for at tage uddannelse med fuld løn, hvis du og din arbejdsgiver kan blive enige om, at det vil være en god ide, at du får en erhvervsuddannelse.

  

Så kan der søges fra puljen "fra ufaglært til faglært", hvor din arbejdsgiver kan få lønkompensation fra voksen elevlønnen op til den løn du normalt har. Dette betyder, at du har mulighed for at få en erhvervsuddannelse, hvor du kan blive uddannet i din arbejdstid med fuld løn. Og din arbejdsgiver kan få kompensation for den løn du får og som kan bruges til en vikar, mens du er væk. Udover lønkompensationen vil din arbejdsgiver også i din skoleuger modtaget AUB midler på ca. kr.5250.- om ugen. Så der bør være penge til en vikar, der kan dække dig og dine opgaver, mens du er væk.

 

For at søge puljen er der i kommunerne flg. betingelser:

 

  1. du skal have været ansat i mindst 5 år, når du går i gang med uddannelsen.
  2. du skal være fyldt 25 år ved uddannelsens begyndelse.
  3. du skal efter endt uddannelse ansættes hos din arbejdsgiver / i kommunen på den overenskomst du har taget uddannelse til.

 

I regionen er der flg. betingelser:

 

  1. du skal have været ansat i mindst 2 år i regionen, når du går i gang med uddannelse.
  2. du skal være fyldt 25 år ved uddannelsens begyndelse.
  3. du skal efter endt uddannelse ansættes hos din arbejdsgiver / i regionen på den overenskomst du har taget uddannelse til.

Har du lyst til at tage en erhvervsuddannelse, så tag en snak med din arbejdsgiver eller kontakt os for en snak/rådgivning om, hvordan du skal gribe det an. Det er altid en god ide at inddrage din (F)TR eller fagforening for at sikre dig, at der laves en korrekt uddannelsesaftale, hvor vilkår omkring din løn under og efter uddannelse også kan sikres.

 

Husk man er aldrig for gammel til at lære noget nyt.