Sygdom under ferie

Kære alle 

Når nu vi alle lige om lidt går på ferie, så er der desværre altid nogle, der er uheldige og bliver syge både før, og efter at ferien er begyndt.

Bliver man syg lige før ferien begynder, og man ikke kan/vil holde den planlagte ferie - skal man huske at melde sig syg overfor arbejdsgiver ved arbejdsdagens begyndelse/så tidligt som muligt, før ferien begynder, eller på ferien første dag, og derved er hele ferien annulleret. Man skal herefter aftale med arbejdsgiver, hvornår ferien kan afvikles.

Hvis man er så uheldig at være påbegyndt ferie og derefter bliver syg, kan man få erstatningsferie, efter at man har haft de første 5 dages sygdom under ferien. Man skal kontakte arbejdsgiver og oplyse, at man er blevet syg - før tæller de 5 dage under sygdom ikke fra. Og man skal spørge arbejdsgiver, om der skal indhentes en lægeattest. Attesten skal man selv skal betale for.

De 5 dages sygdom under påbegyndt ferie, er 5 dage i alt indenfor ferieåret som er karensdage (dage man selv skal betale for, og derfor ikke kan få erstatningsferie for), før man har ret til erstatningsferie på et andet tidspunkt.

Så selvom man f.eks. har to ugers ferie og bliver syg første dag i den anden uges ferie, bør man melde sig syg, selvom der kun er 4 dages ferie tilbage, da man så har brugt de 4 første dages karens. Og næste gang man er på ferie, og hvis man er uheldig igen at blive syg, så skal man kun betale den sidste dag ud af de fem dage, før man har ret til erstatningsferie for de resterende dage, man har måtte være så uheldig at være syge i. 

Bemærk at i miniferieåret (01.05.20-31.08.20) er der kun 3 dages karens. Når den nye ferieaftale træder i kraft fra 01.09.20-31.08.21 er der igen krav om 5 karensdage i forhold til sygdom opstået efter ferien er begyndt.

 

Rigtig god ferie til jer alle!