Skolebrøksansat og ferieafvikling sommeren 2020

Kære alle 

Hvis du er ansat eller arbejder på en skole og normalt holde fri og har ferie i skolernes sommer ferie, så skal du være opmærksom på, at der måske kan opstå en fejl med din løn og ferie her i miniferieåret fra perioden 01.05.20 til og med den 31.08.20.

Hvis du har været ansat fra 01.01.19 til og med den 31.12.19 har du optjent 25 dages almindelig ferie, hvoraf de 16,64 er til afvikling i miniferieåret, mens resten: 8,36 dage er indefrosset for nu.

Når man er ansat på en skole, vil langt de fleste på vores overenskomst "Ikke faglært køkken/rengøringsmedarbejdere" være ansat til at arbejde på de dage hvor skolerne holder åbent = mindst 200 dage om året i skoleåret - der går fra 1.august til 31. juli året efter. Man får løn efter det vi kalder for: skole brøken. Lønnen bliver således fordelt hen over årets 12 måneder, og medarbejderne oplever derved ikke, at lønnen stiger og falder hen over skoleåret.

I overenskomsten står der også, at man som skolebrøksansat skal holde 4 ugers ferie i skolernes sommerferie. Men da der i miniferieåret jo kun er 16,64 dages ferie til rådighed – kan man nogle steder fejlagtigt opleve at blive trukket 3,36 dages ferie i selve lønnen eller i de 6. ferietimer.

Det må ikke ske, da brug af 6. ferietimer kun kan finde sted, hvis det er blevet aftalt.

KLS har indgået aftale med en del kommuner forud for at skolernes sommerferie begyndte i juni måned. Så hvis man arbejder i en af disse kommuner, bør der ikke være noget løntræk eller brug af 6. ferietimer uden forudgående aftale. Ferietimerne der svarer til maks. 16,64 dage bør blot være nulstillet.

De kommuner - der er indgået aftale med - er:

Hvidovre, Rødovre, Ishøj, Brøndby, Glostrup, København, Dragør og Tårnby.

Så tjek op på, at der ikke er sket løntræk eller brug af 6. ferietimer- uden forudgående aftale -  på din juli og evt. august lønseddel.

Er du i tvivl, så kontakt din TR eller send din lønseddel via den digitale postkasse under ”Mit FOA” og skriv at det vedrører skolebrøk og evt. træk i løn/ferie.

 

Jeg håber i har haft en god ferie og fortsat nyder sommeren.

 

Mimi Bargejani

Næstformand