Nyansat midt i Corona-situationen?

Ansættelsesret

I løbet af de sidste uger har flere medlemmer henvendt sig -medlemmer som er ansat i nyt job pr. 01.03.20 eller 01.04.20. 

De har oplevet ikke at have modtaget ansættelsesbrev fra arbejdsgiver endnu og har derfor været meget i tvivl om, hvorvidt de var ansat og vil modtage løn under de nuværende forhold, hvor de er hjemsendt fra arbejdet. 

Vi har dog kunnet berolige vores medlemmer: de ER ansat fra det tidspunkt, der er aftalt, at ansættelsen skal gælde fra. Uanset om beskeden fra arbejdsgiver om at jobbet er deres, er givet mundtligt eller skriftligt. 

Der kan desværre ofte gå flere uger, før visse kommuner får sendt et ansættelsesbrev til deres medarbejdere. Men som sagt, så er man ansat, også selvom man ikke har modtaget noget på skrift. Selve forhandlingen om indplacering i løn tager også ofte flere uger, før den falder på plads.

Man skal have løn fra arbejdsgiver – også når man er blevet hjemsendt. Også selvom man lige er startet i jobbet, eller endnu ikke tiltrådt (ansat pr. 01.04.20) – men selve den korrekte løn kan der måske være ændringer til efterfølgende.

Hvis du har været ansat fra 01.03.20 og endnu ikke modtaget din løn her i april måned, så kontakt KLS, hvis du skal have hjælp med din løn.

 

God Påske til jer alle lige om lidt og husk nu, at i år vil Påsken sikkert være anderledes end den plejer - da man fortsat ikke må samles mere end 10 personer, uanset om det er i det offentlige rum eller hjemme i privaten.

De store Påskefrokoster med rigtig mange samlet må vi have tilgode på den anden side af Covid-19 – send en hilsen over en af de mange elektroniske / digitale muligheder i stedet for: Skype, Messenger,Teams, Facetime, Emo, Instagram,Twitter, m.m.

Husk at vi alle har en samfundsopgave i at forhindre smitten så meget som muligt – så alt det der er sat i værk, ikke er forgæves. Lad os stå sammen om at få smitten brudt og få samfundet og økonomien til at hænge sammen, efter at Covid-19 er slået ned/kommet under kontrol.

 

Nyd det forhåbentlige gode forårsvejr i solskin.

God Påske lige om lidt og dejlige fridage til de af jer, der ikke holder Påske.

 

Med venlig hilsen 

Mimi Bargejani

Næstformand