Ny Ferieaftale og de indefrosne feriepenge

Kære alle

Som I nok er bekendt med, så overgik vi til en ny Ferieaftale pr. 1. september 2020. Den nye Ferieaftale vedrører de fem almindelige ferieuger og betyder, at optjeningsåret og afviklingsåret er ændret fra det man har kendt til før. Den nye optjeningsperiode er nu fra den 1. september til den 31. august året efter og med mulighed for at afvikle ferie frem til 31. december samme år, som optjeningsåret slutter.

Man optjener fortsat 5 uger = 25 dages almindelige feriedage indefor optjeningsåret, som I har været vant til fra før. Og det er som altid 2,08 dages ferie pr. måned man optjener.

En af de nye ting i den nye Ferieaftale er, at man kan holde ferien løbende, efterhånden som man optjener den. Hos nogle arbejdsgivere kan man endda få lov til at holde ferie på forskud. Hvis man ønsker at bruge/holde ferie på forskud, skal man lave aftale med arbejdsgiver. Men vær opmærksom på, at det er en mulighed og ikke en rettighed at få lov til at holde forskudsferie.

Så spørg din arbejdsgiver om der er aftalt ret til at bruge ferie på forskud og evt. under hvilke vilkår, man kan få lov til det.

I forbindelse med overgang til den nye Ferieaftale blev ferie optjent fra 1. september 2019 og frem til 31. august 2020 indefrosset, hvis man var i arbejde i den periode. Nu er der aftalt, at man mod den oprindelige plan, kan få nogle af disse indefrosne feriepenge udbetalt, før man forlader arbejdesmarkedet / bliver pensionist.

Fra den 1. oktober til og med den 30. november 2020 kan man søge om at få op til 3 ugers indefrosne feriepenge udbetalt (vel og mærke altså hvis man har fået feriepenge indefrosset) Man skal selv søge om at få pengene udbetalt - det skal ske på borger.dk. Pengene kommer ikke automatisk til udbetaling, og man får ej heller besked eller en rykker om at huske at søge.

SÅ husk at søge inden den 1. december i år, hvis I ønsker pengene udbetalt.

Har du spørgsmål til de indefrosne feriepenge, så skal du ringe til hotline på tlf. 70 12 80 85. Vi i KLS kan ikke hjælpe dig med svar på spørgsmål om, hvor meget du har indefrosset, eller hvor meget du kan/får udbetalt m.m. Hvis du fortryder, at du har bedt om at få pengene udbetalt, så kan du ringe på tlf. 70 11 41 00, senest dagen efter at du har ansøgt. Der er åben for telefonerne fra kl. 9 - 18, mandag til fredag.

 

God efterår(sferie) til jer alle.

 

Med venlig hilsen

Mimi Bargejani

Næstformand