Maddag 2019 - Sammen om maden

Maddag 2019 afholdes den 12. september 2019. På maddagen tilbereder alle daginstitutioner et identisk måltid. I år er kartoflen i centrum. Kombinationen af kartoflens historiske rolle i dansk madkultur, og dens mange kulinariske muligheder gør den til et oplagt emne for Maddag. Sidste år deltog 316 institutioner, og landet over spiste 28.000 børn det samme frokostmåltid til Maddag. 

Ikke nok med at kartoflen smager godt og har et hav af anvendelsesmuligheder, hvor kun fantasien sætter grænser - så er den faktisk også en af de mest bæredygtige råvarer, som vi kan spise. For udover at kartoflen er en af de fødevarer, som mætter mest pr. kalorie, så har den også det mindste klimaaftryk. 

Hvorfor er Maddag vigtig?

"Måltidet er en oplagt ramme for indlæring. Selv de mindste kan være med i forberedelserne. Og jo mere børn ved om mad, jo større er sandsynligheden for, at de træffer bevidste og sunde valg senere i voksenlivet. Derfor ærgrer det mig, at madordninger de fleste steder er på valg hvert andet år i stedet for at gøre dem permanente. Daginstitutionerne er en oplagt arena. Det er her, der skal sættes ind, hvis vi vil rykke på folkesundheden", forklarer Pia Heidi Nielsen, formand i Kost- og Servicesektoren. 

Du kan læse mere om Maddagen ved at klikke på disse link: Aktiviteter  Opskrifter  Plakat  Flyer til forældre

 

Og så vil vi gerne opfordre dig til at tage billeder fra Maddag 2019 i din institution og:

- Lægge dem på Instagram under #Maddag2019

- Læg dem på KLS' Facebookside