Medlemskab lønner sig!

Et medlem melder sig ind i KLS før sommerferien. Han har været ansat i lidt over 2 år på et plejehjem i en kommune og har - før han blev ansat der - arbejdet indenfor rengøringen i mere end 10 år.

 

På tidspunktet hvor han bliver ansat i kommunen, er han ikke medlem, og derfor har vi ingen viden om erfaring fra tidligere ansættelser udenfor kommunen, hvor han nu er ansat i.

 

Han bliver ved ansættelsen indplaceret på grundlønstrin 14 som nyansat uden erfaring indenfor faget – på trods af mange års erfaring - og stiger så først efter to års ansættelse i kommunen, til løntrin 17.

 

Da han melder sig ind før sommerferien, er det fordi, at han har fået oplyst, at der måske kan forhandles noget ekstra i løn for ham med baggrund i hans mange års erfaring fra tidligere.

 

Vi har nu fået forhandlet på plads, at han med baggrund i hans mange års erfaring - før ansættelsen hos den nuværende arbejdsgiver - får de 3 kvalifikationstrin man normalt først har ret til efter 5 års ansættelse i kommunen. Her fra den 01.11.19, altså knap 3 år før tid.

 

Medlemmets løn stiger herved med kr. 12.936 om året = kr.1078.- om måned før skat, og dertil skal der beregnes 13,2% pension samt ferietillæg.

 

Havde medlemmet været medlem fra starten af hans ansættelse tilbage i 2017, havde vi formodentlig kunne få forhandlet ekstra løn allerede fra starten af i hans ansættelse – MEN vi forhandler kun for medlemmer og ikke med tilbagevirkende kraft, da det kræver, at vi har kendskab til den enkeltes erfaring m.m. forud for en forhandling kan finde sted.

 

Det kan altid betale sig at være medlem af den overenskomstbærende fagforening!!!