78.201 kr. til medlem - En solstrålehistorie midt i vinterkulden

Kan det være rigtigt, at jeg skal gå ned i løn efter endt uddannelse som Serviceassistent?

Sådan lød ordene fra et medlem i telefonen på en hel almindelig tirsdag i september 2017 til Connie Kjær.

Det mente Connie jo ikke kunne have sin berettigelse og bad om at få tilsendt diverse dokumenter. Efter endt sagsbehandling viste det sig da også, at medlemmet dels manglende et personligt tillæg, og dels manglede lønstigning på 4 trin med baggrund i erfaring siden 1. maj 2017 og frem til december 2017, hvor sagen blev rejst.

 

Det pudsige i denne sag var, at der gik en måned hen over julen, hvor Connie intet hørte fra arbejdsgiveren. Hun tog derfor kontakt til arbejdsgiveren, der kunne fortælle hende, at pengene allerede var udbetalt – der manglede kun beregning af renterne, som arbejdsgiver lige ville have afklaret med Connie inden disse blev udbetalt.

 

Samlet set havde medlemmet 78.201,87 kr. til gode inkl. særlige feriegodtgørelse, pension og renter før skat for 7 måneder.

 

I forbindelse med sagsgennemgangen opdagede Connie, at der endvidere kan være fejl i forbindelse med længden af frihed, når en eller flere helligdage ligger i forbindelse med en eller flere almindelige fridage (oftest i weekenderne). Denne problematik er rejst overfor arbejdsgiver, der med det samme har sendt sagen ind i KL (kommunernes Landsforening). Denne sag er slet ikke afgjort endnu, og som alle måske véd, at der forhandlinger om den næste overenskomst bl.a. i KL, så den sag kan komme til at tage rigtig lang tid.

 

Solstrålerne i denne sag, er at kommunen dels var rigtig hurtig til at udbetale pengene uden tovtrækkerier, dels har været hurtige til at sende yderligere spørgsmål videre til relevante samarbejdspartnere og endelig er kommunen god til at rykke KL for sagen der med jævne mellemrum.

 

Connie fortæller endvidere, at hendes sagsbehandling ikke stopper ved udbetalingen, da der kan være ting, som kommer til at påvirke medlemmet på andre måder. Derfor bliver der her listet nogle ting op, som du skal være opmærksom på, hvis du får lavet et løntjek, hvor der sker en udbetaling:

 

- Kontakt: Skat og få lavet din forskudsopgørelse om, så du undgår at få et skattesmæk, hvor du skal betale penge tilbage til Skat.

- Modtager du nogen form for offentlig støtte (kontanthjælp, dagpenge, boligsikring eller forhøjet tilskud som enlig forsøger) bør du få reguleret beløbet tilbage til det eller de skatteår, hvor det er tjent, for ellers risikere du, at skulle tilbagebetale en del af den offentlige hjælp tilbage, nu hvor du pludselig får en masse penge ekstra udbetalt i det skatteår, hvor udbetalingen sker. 

Tag kontakt til Connie Kjær, FOA/KLS, hvis du er i tvivl – Connie plejer af sig selv at tage kontakt til det medlem, der får penge ud af en lønsag.