Rengøringschef skal 2½ år i fængsel + betale bøde på 11 millioner kr.

Retten i Lyngby idømte tirsdag 17. januar Michael Krogh, medejer af og bestyrelsesmedlem i Forenede Service, ubetinget fængsel i 2½ år og en tillægsbøde på 11 millioner kroner. Han blev dømt for med fortsæt at have unddraget Skat 11 millioner kr. i årene 2010 -12, skriver Fagbladet 3F.

Michael Krogh har tidligere forklaret retten, at han havde solgt aktierne til Forenede, fordi han var i pengenød. Han var ved at gå personlig konkurs i december 2010. Derfor ville hans far Peer Krogh, daværende koncernchef i Forenede, redde sønnen Michael fra en økonomisk konkurs.

Rengøringsboss ud af bestyrelsen efter dom

56-årige Michael Krogh kan ikke længere sidde i bestyrelsen for servicekoncernen Forenede, som ejer Danmarks næststørste rengøringsselskab Forenede Service.

Det har en enig ejerkreds besluttet, efter Michael Krogh 17. januar blev idømt 2½ års fængsel og en bøde på 11 mio. kr. for særlig groft skattesvig, skriver Politiken 18.1.2017.

Rengøringsselskabet også dømt i faglige sager

Rengøringsselskabet Forenede Service er i øvrigt også blevet dømt for brug af illegal arbejdskraft og har siden 2011 efterbetalt mere end 10 millioner kroner i faglige sager ført af 3F især om lønsnyd.

Desuden er flere af firmaets underleverandører blevet dømt i retten for grov økonomisk udnyttelse af medarbejdere, brug af illegale ansatte samt grov skatte- og moms-svindel.