Debat om EU bliver social eller asocial Union? - tirsdag 9. maj kl. 16-18

Velkommen til det offentlige EU-debatmøde tirsdag 9. maj kl. 16-18 i 3F BJMF, Valby Mølle Allé 26 i kælderen. Det starter kl. 16.00 med en håndmad.

 

Kl. 16.30 debatterer EU-parlamentsmedlem Rina Ronja Kari + LO-næstformand Arne Grevsen - om EU bliver en social eller asocial union. - Hvad kommer EUs ny ’Sociale Søjle’ til at betyde for os? - Derefter fri debat til kl. 18.

 

- Vi starter debatten om den kommende EU-søjle for sociale rettigheder. For hver fjerde borger i EU er truet af fattigdom og social udstødelse. Og kommissions-formand Juncker indrømmer, at EU har store sociale problemer,” siger Kim Bilfeldt fra 3F BJMFs EU-udvalg, som arrangerer mødet.

 

”Det er på tide, at EU sætter almindelige menneskers behov og bekymringer i fokus. EU skal udvikle sig mere socialt – i retning af lønmodtagernes EU. Jeg håber, at Søjlen af sociale rettigheder vil vise sig at være et fornuftigt skridt på vejen,” siger Arne Grevsen, næstformand i LO.

”Den sociale søjle risikerer at blive en asocial søjle, som bruges til at presse lønmodtagere og samfundets svageste endnu hårdere,” mener Rina Ronja Kari, EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU.