Million-Frank

Af Per Christensen, en almindelig dansker

Se nu Frank Jensen, overborgmester for landets største kommune København. Han tjener 930.000 kr. om året i grundløn. Udover sin grundløn får Frank Jensen også tillæg for de bestyrelser, han sidder i.

Hvis det nu var rigtigt, at borgmestre leder og fordeler arbejdet hver morgen ud til medarbejderne, så er det vel i orden at Frank Jensen får lidt mere i løn. Frank skal jo sætte 45.000 medarbejdere i gang hver morgen. Men det gør Frank selvfølgelig ikke, han har ansat en kommunaldirektør - som hvert år får 1,8 million kr. + pension - til at hjælpe sig. Frank Jensen har ud over sin kommunal-direktør også seks andre borgmestre, som igen har ansat seks andre direktører til at lede og fordele arbejdet. Ud over disse 13 hjælpere har Frank Jensen ansat mange flere ledere til at varetage hans ledelsesansvar. - Det ansvar han vil have mere i løn for at udføre.

Jeg kan så som almindelig dansker stille mig selv det spørgsmål - hvor meget ledelsesansvar har Frank Jensen egentlig?

En anden ting som er vigtig for Frank Jensen og alle landets over 100 borgmestre, er alle de snore de skal klippe over. Hvor tit ser jeg ikke en borgmester klippe en snor over i fjernsynet. Andre gange ser jeg Frank Jensen og landets øvrige borgmestre være ude og hjælpe specialarbejderne med at grave et hul i jorden. De forsvinder dog hurtigt fra det fysiske arbejde - lige så snart fjernsynet er væk, er borgmestrene også væk. Jeg har faktisk engang hørt, at det er borgmesterens egen skovl der bliver brugt, og at skovlen hænger på rådhuset.

Når jeg så ser på den sidste ting, borgmestrene giver som grund til, at de skal have mere i løn - så er det store budgetter, de skal få til at stemme. Hvis de er så dygtige, som de selv siger, kan jeg som almindelig dansker ikke forstå, vi hvert år skal høre på, at de mangler penge, og de desværre igen er nødt til at fyre medarbejdere og skære i velfærden for vores unge og ældre. Det kan godt være, de skal få store budgetter til at stemme, men det lykkes åbenbart ikke så godt, som de selv synes. Hvis jeg var lige så dygtig til at udføre mit arbejde som rengøringsassistent, ja, så havde jeg ikke noget job, jeg var blevet fyret. Så jeg synes, borgmestrene først skal udføre deres arbejde ordentligt, før de begynder at snakke om mere i løn.

Til slut vil jeg bare sige til borgmestrene - hvis det arbejde, I stiller frivilligt op til, er så hårdt med lange arbejdstider og kun utak for det. Så husk - ingen har tvunget jer til at være medlem i et politisk parti. Heller ingen tvinger jer til at stille op til at blive borgmester. - I har selv valgt det. Og hvis det kan være til nogen hjælp, kan jeg da godt tage ud og klippe nogle af de snore over … og jeg vil gøre det ganske gratis.

Det er jo frivilligt arbejde.

Med venlig hilsen

Per Christensen, en almindelig dansker