Hanne - KLS-medlem i 50 år!

– Jeg startede som 20-årig med at gøre rent på Kommunehospitalets operationsgang i maj 1967. - Efter operationsgangen vaskede jeg senge ude på afdelingerne i et par år. Siden kravlede jeg rundt og gjorde gulve og vægge rent på stuerne, bl.a. den stue hvor kong Frederik lå og døde. Jeg sluttede med at holde de offentlige toiletter rene i Kommunehospitalets bygning ud til Farimagsgade, fortæller Hanne Wøhnert med en vis stolthed.

Hele livet i fagforening

Hanne Wøhnert flyttede som ung fra Jylland til København. Hun meldte sig som en selvfølge ind i fagforeningen, som hed DKA, indtil navnet i 1993 blev FOA, Forbundet for Offentligt Ansatte.

– Jeg har svunget mopper med mange kollegaer gennem årene på KH. Jeg kan ikke huske alle deres navne, men en vældig rar portør på min afdeling blev kaldt ’kongelig hofrøvvasker”. Jeg ser stadig nogle tidligere kolleger. Og jeg glemmer aldrig vores fællestillidskvinde Eva Persson, som blev KLS-formand 1996-2001. Eller hendes afløser som fællesTR, Henning Pape, fortæller Hanne.

Hvorfor medlem af fagforeningen i 50 år, hvad har du fået ud af det?

– Fagforeningen og a-kassen har sikret dagpenge i arbejdsløse perioder, samt efterløn da jeg var slidt. Jeg har aldrig modtaget bistandshjælp fra kommunen. Jeg var med i klubbestyrelsen på Kommunehospitalet i en snes år. Og har haft fornøjelse af KLS studiekredsen mange vinteraftener. Så jeg meldte mig ikke ud af fagforeningen, da jeg gik på pension. Selv om mine knæ og øjne ikke er så friske nu, at jeg kan rende til møder i fagforeningen. Jeg har været glad for at være med i fagforeningen – ellers var jeg jo heller ikke fortsat, vel? siger Hanne.

Dyreven

Hun bor i en lejlighed i Istedgade, hvor begge værelser næsten er fyldt med dyrefigurer. Størst er tigeren og tøj-skildpadden. Kun en hånd-stor skildpadde er levende, men rolig i sin papkasse.

– Når det her KLS Nyt er det sidste blad, vi får, så synes jeg, at fagforeningen er nødt til at give mig og andre, som ikke har computer, et blad eller faglige meddelelser på papir. – For ellers får jeg ikke nogen oplysninger fra fagforeningen, siger Hanne, da vi kommer ind i stuen.

- Jeg er også spændt på, hvad fagforeningen vil gøre, når jeg om et halvt år har været medlem af KLS i 50 år. Ved 25 års jubilæet var jeg heldig at komme på en 4-dages rejse til Amsterdam i Holland, nævner Hanne Wøhlert.