Opskrifter på – Hummus + Flødeost + Daddelpålæg

Hummus – af Limabønner og grønne ærter

200 gram udblødte og kogte Limabønner (smørbønner)

- blendes med ca. 100 gr. grønne ærter, samt 3 spiseskefulde yoghurt, skyr eller creme fraiche – samt lidt olivenolie, citronsaft, hvidløg, tahin og spidskommen efter smag. Smages til med salt og peber.                                       

(Konsistensen kan evt. justeres med lidt vand, for den skal være let og lind)

 

 

Hjemmelavet flødeost

1 liter økologisk kærnemælk + 4 dl. økologisk piskefløde + et nip salt

- varmes, uden omrøring, forsigtigt op til 30 grader – til væsken deler sig i valle og ”ost”.

Hældes i sigte med et rent klæde i – og sættes på køl til afdrypning til næste dag.

Osten røres så op med friske krydderurter, hvidløg eller andre krydderier. Smages til med salt og peber.

Vi bruger gerne revet + drænet agurk og hvidløg.

(Vallen er god til bagning!)

 

 

Daddelpålæg

250 gr. tørrede dadler + 100 gr. let-ristede hasselnødder + friskpresset appelsinsaft

- blendes til ensartet og smørbar masse. (Konsistens kan evt. justeres med lidt vand eller juice)