Gadedebat torsdag om Sushi-OK

Der er nok at snakke om, når aktivister og 3F-fagforeningen igen står ved Letz Sushi-caféerne i Elmegade 23 og Nørre Farimagsgade 63 på torsdag 22. januar.

For på 1-års dagen for fyringen af den tidligere talsmand Ulrik Frost har fagforeningen stadig ikke fået Letz Sushi direktør Louise Baunsgaard til at skrive under på en overenskomst, som sikrer medarbejderne normal løn, arbejdstider, penge for overarbejde og retten til at vælge tillidsmand.

Derfor vil de faglige aktivister kl. 17-18.30 igen opfordre Nørrebro-borgere til at gå forbi Sushi-kæden – indtil arbejdsforholdene er OK på skrift.

350.000 kr. i bøde

Folk vil nok også snakke om den kæmpebøde på 350.000 kr. – som Københavns Politi har givet Letz Sushi – for i 16 tilfælde at have brugt illegal, især kinesisk arbejdskraft fra 2010 - 2013. Politiet har i 14 tilfælde grebet udenlandske studerende i at arbejde langt mere end de tilladte 15 timer om ugen. Og to andre kinesere var ansat uden nogen arbejdstilladelse.

- Vi faglige aktivister bliver forbavsende godt modtaget af folk på gaden, når vi står et par timer foran Letz Sushi forretningerne i Elmegade, Nørre Farimagsgade, Værnedamsvej, Christianshavn og Ndr. Frihavnsgade, siger Bjarne Høpner, formand for 3F København.

– F.eks. stoppede en midaldrende herre sin cykel, da han fik øje på vores røde Letz not Sushi t-shirts og banneret, og spurgte: - Hvad er det for noget med Letz Sushi? Da han fik oplysningerne om medarbejdernes lave løn uden pension og uden tillæg for tilkaldevagter, sagde han: ”Det er for groft. Så skal jeg ikke handle i Letz Sushi. Godt, I står hér og taler med folk.”

Demonstration til Nørrebro

Som noget nyt vil de faglige aktivister gå i demonstration fra Nørre Farimagsgade kl. 17.30 for at mødes i Elmegade. Undervejs vil der blive snakket med lokale i gadebilledet om Letz not Sushi – indtil overenskomsten med ordentlige arbejdsforhold er underskrevet.