Demonstration 28. sept. 2015
Annie Nilsen og Sumalee Tjørner fra KRKK-klubben viser FOA-paraplyerne frem....i solskinnet

Demonstration mandag - husk børnene i budget 2016

I fuld sol – dog ikke rød, men gul – gik over 300 tillidsfolk efter TR-stormødet i Nørrebrohallen ad Nørrebrogade ind til demonstrationen foran Københavns Rådhus mandag 28. september kl. 16-17.

BUPL-pædagogers rosa balloner og LFS-socialpædagoger smarte, røde mini-faner blandede sig med fem KLS-paraplyer – hvorfra der hang fiberklude, svampe, piskeris og grydeskeer … som du ka’ se.

Indimellem at et band spillede danselysten blues, talte repræsentanter for de 8 københavnske fagforeninger, som havde indkaldt til protesten mod budget 2016. Hvorfor vil overborgmester Frank Jensens flertal på Københavns Rådhus - fra S og SF til Venstre og Dansk Folkeparti - hellere skære ned på fritidshjem og klubber for at give velstillede og virksomheder skattelettelser på byggeafgifter?

”Hvis København skal være en attraktiv by for børn, unge og familier og en attraktiv arbejdsplads for kommunalt ansatte, så skal næste års budget give 300 millioner kr. mere til børn, unge og velfærd,” sagde Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger.

”Penge til rent arbejdsmiljø og veltilberedt mad i institutionerne giver sunde børn - og voksne”, siger Irene Holmstrøm, fællestillidsrepræsentant for rengøringen i Børne- og Ungdomsforvaltnin-gen. Irene og Anette Nyby havde sørget for de iøjnefaldende FOA-paraplyer, som Annie Nielsen og Sumalee Tjørner fra KRKK-klubben viser frem … i solskinnet!