Beskidt trappe
En trappe på Brøndbyøster Skole en tilfældig formiddag. Rengøringen varetages af det private firma Alliance+, som nu risikerer fyring, hvis ikke standarden rettes op.
Foto: Foto: Jørgen True

Rengøringsfirma sløser i Brøndby - Får sidste chance

Brøndby Kommune er ikke tilfreds med den rengøring af Brøndbyøster Skole, som det private firma Alliance+ står for. Firmaet har maj måned til at rette op for at undgå en fyring

Brøndby Kommune har uddelt en ’næse´ til det private rengøringsfirma Alliance+ og givet dem én måned til at få rettet op på den uhumske rengøring, som firmaet har stået for på Brøndbyøster Skole siden juli 2013.

Servicerapporter - som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i - viser, at rengøringen er ’uacceptabel og meget mangelfuld’.

Siden marts har kommunen ført mere kontrol - og Alliance+ har fået besked om, at kommunen vil afbryde samarbejdet ved udgangen af maj, hvis ikke rengøringsstandarden bliver bragt i orden.

Borgmester: Vi kan ikke fyre dem på stedet

Borgmester i Brøndby Kommune Ib Terp mener ikke, Alliance+ har levet op til kontrakten. Men han understreger, at de ikke kan afbryde samarbejdet nu, fordi kommunen så taber sagen i byretten.

”Hvis man køber en bil, og koblingen går, så skal firmaet have lov at rette op på fejlen. Det er det samme med Alliance+. De har en frist, og hvis ikke de formår at forbedre det, så slutter samarbejdet,” siger han til Fagbladet FOA.

Enhedslisten: Det går ud over de ansatte

Hvis kommunen vælger at afbryde kontrakten med Alliance+, sendes skolerengøringen ud i et nyt udbud.
”Et nyt udbud vil fortsat kun være på Brøndbyøster Skole. Vi udliciterer ikke rengøringen andre steder, før det bliver en succes,” siger Ib Terp.

Forslaget om at opsige kontrakten med Alliance+ kommer fra Steen Andersen fra Enhedslisten.

”Nu har Alliance+ så mulighed for at rette op på tingene, men hvordan mon de har tænkt sig at gøre det? Det bliver de ansatte, som skal løbe endnu stærkere, selv om de i forvejen er skåret markant i timer,” siger han til Fagbladet FOA.

Den administrerende direktør for Alliance+ er Henrik Nordenlund, men han ønsker ikke at udtale sig.