Nervøs for at stå alene – nu vil jeg i fagforening

- Jeg er nervøs for at stå alene i de usikre tider, vi har. Så det er vigtigt at være med i fagforeningen, eller i hvert fald i a-kassen, siger servicemedarbejderen Kristina Irmer på plejecentret BOMI-Parken i Sundby.

- Jeg synes, du skal vælge fagligt medlemskab – for det er vigtigt at ku’ få faglige svar på dine spørgsmål og usikkerhed, opfordrer fællestillidskvinde Irene Holmstrøm.

Vi er taget med ud på medlemskampagnen i uge 46, hvor KLS-medlemmer og ikke-organiserede medarbejdere bliver besøgt på 77 børneinstitutioner og plejehjem på Amager, Østerbro og i Nordvest. Det store, nybyggede BOMI-Parken med 85 ældre holdes rent af 8 medarbejdere i serviceteamet.

Da de færreste har lønsedler med, opfordrer Irene dem til at tage et møde med det københavnske plejeområdes fælles-TR Pia Nielsen, som gerne kommer og tjekker lønsedler og snakker arbejdsforhold.

Og de der synes, det er svært at se lønsedler i E-boks, anbefaler Irene at tage fagforeningens 3-timers lyn-kursus i ”Lær digital selvbetjening”. 

 – For I skal da have de rigtige løntrin med tillæg for erfaring; samt korrekte feriepenge og pensionsindbetalinger.

Et medlem har næste år 25 års jubilæum i FOA/KLS og bliver glad for at høre, hun får et Supergavekort på 500 kr. i gave.

En anden kollega vil høre, hvornår hun kan gå på efterløn, og hvor mange penge hun får at leve for hver måned.

Mangler fælles pauser og TR

Flere synes, de mangler at blive hørt og få svar om jobforhold. De skal hele tiden løbe hurtigere og hurtigere. ’Vi glider fra hinanden ind i hver vores huler, når vi ikke mødes og spiser samlet, eller får snakket over en kop kaffe.’

– Tror I ikke, I kan søge at få en fælles pause en gang om ugen? Jeg tror også det ku’ hjælpe jer at få valgt en tillidsrepræsentant, anbefaler Irene. 

 - Vi skal ikke være for beskedne, for uden jeres rengørings- og pleje-indsats kan plejecentret ikke fungere. Så måtte de lukke og slukke!