Københavns Kommune kortlægger deres private rengøringsfirmaer

I efteråret 2013 besluttede Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, at man nu vil have et samlet overblik over alle de steder, hvor man allerede bruger private rengøringsfirmaer – udover de steder der røg i udbud i oktober 2012, hvor Alliance+ jo desværre vandt opgaven.

For kommunen har intet overblik. Overblikket skal bruges til – at den enkelte arbejdsplads enten kan tage rengøringsopgaven hjem eller hyre en af de to kommunale rengøringsenheder.

Hvis ikke arbejdspladsen gør det, skal de ryge med i et stort, samlet udbud.

Caja Bruhn fra 3F København og FOA/KLS næstformand Mimi Bargejani har krævet at komme i dialog med den interne arbejdsgruppe på tværs af forvaltningerne.

” – For de har ikke informeret os fagforeninger. Vi fik det kun at vide ved et tilfælde. Nu vil vi søge at påvirke processen i arbejdsgruppen,” siger Mimi Bargejani i april-nummeret af fagforeningens medlemsblad KLS Nyt.

Hvis alt går efter arbejdsgruppens planer, vil første område blive overtaget eller hjemtaget pr. 1. august 2014.

” - Vi frygter dog meget, at betingelserne for at kunne hjemtage en opgave ikke er reelle – hvis den økonomi, der ligger til grund for at hjemtage opgaven, er baseret på det, som en ekstern leverandør mener opgaven kan løses for,” siger Mimi.