ISS rydder op efter Alliance+ på Brøndby-skole

Ingen skoler kan slå dørene op for eleverne og lærerne efter sommerferien – hvis ikke lokaler og gange er gjort rene.

Så da Brøndby-borgmester Ib Terp efter måneders mangelfuld rengøring af Brøndbyøster Skole opsagde kontrakten med det private rengøringsfirma Alliance+ og fjernede firmaet fra skolen først i juni – hvem skulle så ordne madpapir, nullermænd og bakterie-snavs?

”Brøndby Kommune har hyret ISS til midlertidigt at klare opgaven her i sommer og efteråret. Skolen skal jo gøres ren, for at undervisningen kan foregå ordentligt,” siger vicedirektør Normann Frederiksen til fagbladet KLS Nyt.
”Der bliver nu udarbejdet et nyt udbudsmateriale for rengøringen af Brøndbyøster Skole, så et rengøringsfirma kan vælges til opgaven inden nytår”.

Brøndby Kommune opgav Alliance+
Efter måneders mangelfuld rengøring på Brøndbyøster Skole fik Brøndby Kommune nok først i juni. Kontrakten med det private rengøringsfirma Alliance+ blev opsagt og firmaet fjernet fra skolen.

”Vi har indgået aftale med Alliance+ om, at de er stoppet med rengøringen og betaler en bod på 50.000 kr. Rengøringsopgaven genudbydes. I mellemtiden vil vi klare rengøringen på en korttidsaftale”, skrev Brøndbys borgmester 7. juni i en mail som svar på spørgsmål fra KLS Nyt..

Alliance+ overtog den kommunale rengøring på Brøndbyøster Skole i juli 2013. Firmaet varslede samtlige 11 medarbejdere ned til 9½ time om ugen, så de skulle gøre skolen rent på i alt 21 timer pr. dag.
Tidligere havde de 11 medarbejdere samlet 75 timer om dagen til at holde skolen ren - altså 3-4 gange mere tid.

Servicerapporter dokumenterer, at rengøringen har været ’uacceptabel og meget mangelfuld’.

Det overrasker ikke næstformanden i de kommunale rengøringsmedarbejderes fagforening FOA/KLS:
”Personalet har skullet gøre rent i et urealistisk og umenneskeligt arbejdstempo. Det håber vi, Brøndby Kommune vil rette op på,” siger Mimi Bargejani.