Godmorgen-bolle fra FOA, værsgo’– Gør noget ved uligheden!

Morgenfolket haster afsted mellem tog og bus ved de mange ind- og udgange på Valby Station. Mange spærrer øjnene op af overraskelse, da de ser en meterhøj, rød FOA-hånd med bandage om pegefingeren og teksten ”Ulighed koster”.

- Godmorgen, værsgo’ – en morgenbolle fra FOA. - Skal vi gøre noget ved uligheden?

- Nåh, tak. – Skal jeg skrive under på postkortet med kravet om dagpengeløsning og sende det til Corydon? Jamen, det er jeg enig i, så det gør jeg, tager en kvinde sig tid til at svare, før hun iler hen mod bus 18.

På 10 år er antallet af fattige i Danmark fordoblet, mens de 10 procent rigeste er blevet 112.000 kr. rigere. Og 47.850 borgere har mistet retten til dagpenge siden 1. januar 2013.

- Hva’ er det, far? Spørger en 5-årig pige sin far på vej ud af stationen.

”Det er en morgenbolle fra fagforbundet FOA. De vil gøre forskellen mellem rige og fattige mindre”, svarer faderen roligt.

- Som fagforening beskæftiger vi os med mennesker og velfærd. Så vi har en forpligtelse til at sige fra, når noget går den forkerte vej for børn, ældre, syge og udsatte,. Derfor markerer vi  den voksende ulighed,” siger KLS-formand Ellen Pedersen.

De 600 boller, postkort og flyere blev hurtigt delt ud fra kl. 7.30 - 8 af 11 faglige aktivister fra FOA/KLS og PMF København Syd.