Mimi Bargejani
Rengøringspersonalet på Brøndbyøster Skole arbejder i et vanvittigt opskruet tempo, mener Mimi Bargejani, næstformand i FOA/KLS

Ansatte tvunget til gratis rengøring efter udlicitering

I ni måneder har det private rengøringsfirma Alliance+ stået for rengøringen på Brøndbyøster Skole. Fagforeningens bange anelser har vist sig at holde stik. Det er umuligt at gøre ordentligt rent på den afsatte tid

- Jeg arbejder to timer gratis hver dag for at kunne nå mit område, og hele skolen er møgbeskidt, fortæller rengøringsassistent Serpil Aktas til Fagbladet FOA.

Hun har arbejdet på Brøndbyøster Skole i syv år, men mandag i næste uge har hun sidste arbejdsdag. Hun stopper, fordi arbejdet er for hårdt.

- Jeg gav det en chance, men jeg er helt smadret, når jeg kommer hjem, siger Serpil Aktas til FOA-bladet.

hun var én af de få, der valgte at blive, da det private rengøringsfirma Alliance+ overtog rengøringen 1. juli sidste år. Som det første varslede rengøringsfirmaet en deltids- og 12 fuldtids-ansatte ned i tid til 9½ time om ugen.

Langt de fleste sagde nej, så de få, der sagde ja tak, kunne derfor få flere timer. Serpil Aktas fik tilbudt 30 timer - men nu smider også hun mikrofibermoppen.

FOA: Helt umenneskeligt

Det overrasker ikke Mimi Bargejani, næstformand i fagforeningen FOA/KLS.

- Personalet skal gøre rent i et helt umenneskeligt tempo. Der er jo ikke tale om, at tempoet er skruet op fra arbejdstakt 100 til 130. Jeg vil nærmere tro, at tempoet er takt 200, siger Mimi Bargejani til Dagbladet Arbejderen 26. marts.

Da rengøringen hørte under Brøndby Kommune, blev der gjort rent i samlet 75 timer om dagen. Men da Alliance+ kom til og varslede de ansatte 85 procent ned i tid, skulle der kun gøres rent i knap 21 timer om dagen.

Fagforeningen har fået udleveret arbejdsplanerne. De viser, at arealet - som Alliance+ skal gøre rent - er det samme, som da personalet var på den kommunale lønningsliste.

- Det viser, der er tale om en helt vanvittig nedskæring, siger Mimi Bargejani.

Borgmester: Ikke tilfredsstillende

Servicerapporter fra skolen konkluderer da også, at rengøringen er uacceptabel og meget mangelfuld, viser en opgørelse, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Borgmester Ib Terp er da heller ikke tilfreds med kvaliteten.

- Det er uacceptabelt, og hvis ikke Alliance+ retter op, så afbryder vi kontrakten, siger han til Fagbladet FOA.