12.000 madpakker skiftet ud med maddagens fiskeret

Mange hundrede daginstitutioner landet over duftede af fiskepakker med årstidens grønt og mild karrysovs, SOM 12.000 børn spiste på maddagen onsdag 10. september.

Maddagen skulle understrege, at frokostordninger er med til at skabe lighed i børns sundhed - og minde forældre og politikere om, at de har ansvaret for, at alle børn får et sundt og nærende frokostmåltid hver dag.

”Vi véd, at gode måltidsvaner grundlægges i barndommen, og at børnene får dækket op til 70 procent af deres daglige energi-indtag i daginstitutionen. Så det er utrolig vigtigt, at vi har fokus på den mad, vi serverer for børnene”, siger sektorformand Gina Liisborg, FOA.

Men præcist hvor mange der deltog og effekten af den landsdækkende maddag tør en af idéfolkene, Stine Andersen, endnu ikke give et bud på:

”Vi har fået mange positive reaktioner tilbage. Men præcise bud regner vi først med at kunne præsentere, når en evaluering af maddagen bliver færdig i oktober,” siger Stine, køkkenmedhjælper og bestyrelsesmedlem i FOA/KLS.