Køkkenmedarbejdere i Tårnby udnævnt til sundhedsambassadør

Regnen skyllede ned i tove onsdag 9. oktober. Men det hindrede ikke 3 - 400 unge og ældre Tårnby-borgere i at løbe enten 5 eller 10 kilometer, derefter spise en øko-pølse med brød skyllet ned med sund sodavand – for til sidst at gå ind i SundhedsCenteret og overvære udnævnelsen af sundhedsambassadører og overrækkelsen af Sundhedspris 2013.

På scenen modtog syv af de køkkenansatte med stolte smil udnævnelsen til Sundhedsambassadør 2013 i kommunen.

”I får den for som engagerede og initiativrige køkkenmedarbejdere at sørge for, at alle børn i Tårnbys daginstitutioner får sund og ernæringsrigtig mad.”

Og så fik hver af dem en blomsterbuket og et knus, mens checken på 2.500 kr. bliver brugt til en fælles aktivitet.

Usynlige i dagligdagen

”Jeg vil gerne på vegne af alle køkkenansatte i daginstitutioner og dagplejens gæstehuse sige tak for udnævnelsen til sundhedsambassadør!”, sagde tillidsrepræsentant Yvonne Herold i takketalen.

”I dagligdagen hører vi nok til den mere usynlige gruppe af medarbejdere. Vi går og passer vores arbejde i de små og store køkkener.

Men vi er engagerede i vores daglige tilberedning af måltider. Vi ønsker det bedste for de børn, vi laver mad til.

Det har derfor stor betydning, at vi har et køkken-netværk her i kommunen. Vi mødes 4 gange årligt i køkkennetværket for at udveksle erfaringer, opskrifter og synspunkter. Samt høre om hvad der sker af nyt på vores område - for eksempel hvad vi kan gøre for at mindske madspild.

I dagligdagen har vi en god dialog om børn og kost med institutionslederne, personale og forældre. Vi er også glade for at mærke en stigende opmærksomhed fra ledelsen i forvaltningen omkring børn og måltider.

Her i dag oplever vi, at vores arbejde anerkendes og belønnes med udnævnelsen til sundheds-ambassadør. Det har stor betydning for vores daglige indsats.

Vi håber med udnævnelsen at kunne sætte endnu mere fokus på småbørns-kost i Tårnby. Tak skal I have!” sluttede Yvonne Herold.

På køkkenklubbens møde sidst i november beslutter de, hvem der indgår i kommunens Komité for Sundhed i 2014 – og hvad de vil bruge checken på 2.500 kr. til.