Livlig generalforsamling med miljøpris, 1½ mio. kr. retssag og to iPad vindere

Med fem pensionister var der 81 deltagere i fagforeningens generalforsamling onsdag 17. april i Frihedens Idrætscenter. De fik en livlig generalforsamling – nok fordi den var velforberedt med letforståelig, skriftligt forslag til ændringer af nogle af KLS’s 16 siders love. Samt regnskabets hovedpunkter vist tydeligt for alle på storskærm.

Men fagforeningens årlige generalforsamling startede som sædvanligt med, at alle sang ”Når jeg ser et rødt flag smælde”, mens Rasmus Christiansen bar KLS-fanen ind i salen. Der blev holdt et minuts stilhed for medlemmer gået bort det seneste år.

Mager overenskomst

Formand Ellen fremlagde bestyrelsens beretning, som for femte år i træk tog afsæt i den økonomiske krise – som plager KLS-medlemmers job, arbejdsmiljø og dagpenge:

”Regeringen siger, deres mål er at styre danskerne sikkert gennem krisen for at sikre job og velfærd. Problemet er bare, at metoderne synes at ødelægge velfærdssamfundet her og nu. Der er ikke udsigt til forbedringer de første mange år. Stat, kommuner og regioner skal spare 12 milliarder kr. ekstra frem mod 2020. Men rengørings-, køkken- og vaskeri-arbejderne er blevet effektiviseret så hårdt gennem de seneste 20 år, at det er umuligt at klare arbejdet hurtigere og bedre, end vi gør i dag.

Det ser også sort ud med overenskomstforhandlingerne. Vores overenskomst-resultat er magert, lønstignin-gerne kan dårligt følge med de stigende priser. Regeringen og kommunerne vil spare milliarder på lærernes arbejdstid ved mindre betaling for overarbejde og weekendarbejde. Alt tyder på, at opgøret med lærernes arbejdstidsaftale nu er forspillet til, at vi andres arbejdstidsbestemte tillæg skal forringes ved næste overenskomst i 2015!

FOA har indkaldt alle fagforbundets tillidsrepræsentanter til stormøde i Odense onsdag 24. april for at drøfte, hvad vi skal gøre? – Skal vi f.eks. begynde at opkræve strejkekontingent allerede nu?

Men KLS vandt 1,5 mio. kr. i Højesteret

KLS-huset ventes solgt i sommermånederne. Men vi rykker først ud til det ny bofællesskab med FOA-1 i Valby ca. 1. september. Der bliver bygget godt om på de øverste etager nu.

Ellen sluttede sin beretning med den gode nyhed – at højesteret mandag 15. april dømte et kopimaskine-leasingfirma til at betale FOA/KLS 1,5 millioner kr. tilbage for urimelig forretningsmetode.

Efter flere spørgsmål og svar blev beretningen vedtaget med klapsalver.

Arbejdsmiljøprisen fik Glostrup Hospital

Formanden for Arbejdsmiljøudvalget i KLS, Per Kristensen, overrakte Arbejdsmiljøpris 2013 til Lone Hansen som fællestillidsrepræsentant for hospitalsmedhjælperne og serviceassistenterne på Glostrup Hospital. Per roste dem for – at have uddannet 25 kollegaer som trivselsagenter til at hjælpe kollegaer, som har ondt eller en dårlig dag; og at have mindsket ryglidelser.

Lone takkede og delte ud af deres gode erfaringer: ”Vi har fået gode råd af en ryg-professor til at bruge kroppen fornuftigt. Det har mindsket nedslidningen og givet meget lavt sygefravær. – Ligesom ryg-øvelser tre gange om ugen sammen med opskuring og polering af gulvene har gjort det nemmere for os at gøre rent uden at få ondt i ryggen.”

Disse 8 vandt iPad eller gavekort

Til sidst blev spændingen udløst om, hvem af deltagerne i generalforsamlingen som skulle belønnes med at vinde iPad eller gavekort på 1.000 kr.

Storsmilende Karina Schwartz og Mona Larsen fik hver overrakt en iPad.

Mens Isa Engelbrecht, Tanja Lauridsen, Irene Hautop, Yvonne Henriksen, Pia Slaarup og Esma Altay var de seks heldige vindere af et 1.000 kr. gavekort.