70-årige Else gør stadig rent på sygehuset

- Jeg har hele tiden gjort rent i de næsten 45 år her på hospitalet i Glostrup. Nogle spørger, hvordan jeg kan holde til det. Men jeg startede altså bare med tre timers aftenarbejde. For så ku’ jeg jo passe børnene om dagen. Så kort arbejdstid går jo ikke mere, så jeg har i mange år været på fuld tid, altså nu 37 timer, fortæller Else Støvlbæk Madsen, der fylder 70 år den 7. februar.

Jobbet startede ret tilfældigt ved at en bekendt spurgte, om Else kunne tænke sig at arbejde på det ret ny hospital i Glostrup, som åbnede i 1958.

- Nåh ja, tre måneders vikariat kan man vel altid prøve, tænkte Else og tog med ud og talte med rengøringslederen. Hun blev ansat på stedet ”Værsgo’ og start med det samme”. I Centrallaboratoriet, der nu hedder Biokemisk Afdeling. Der var hun så i 38 år. Nu er hun på Klinisk Fysiologisk Afdeling, Nuklearmedicin. 

- En fantastisk afdeling som jeg er meget glad ved.

Meget er ændret

- Da jeg startede, måtte der ikke være en fejekost på afdelingen. Vi skulle vaske det hele. Siden gik vi over til mopper før årtusindskiftet. Nu klarer vi gangene med rengøringsmaskiner – og ting og sager får altså ikke lov til at stå i vejen og fylde op på de gange, hvor jeg gør rent!

- Men vi har fået meget større områder i rengøringsplanerne. Nu skal jeg og vi også ordne andre gange og afdelinger. Rengøringen er blevet mere kontrollerende, siger Else Støvlbæk.

Hvordan kan din krop holde til det?

- Jeg er sluppet for smerter, når jeg står ud af sengen om morgenen. Sommetider tænker jeg, hvorfor jeg fortsat gør rent? Men når først jeg er ude af døren, så er det helt fint. Og jeg bliver ved indtil videre, siger Else med et glimt i øjet.

Sjældent syg

Else véd ikke lige, hvorfor hun sjældent er syg og ikke er slidt ned:

- Jeg havde nogle sygedage i 1990erne, da min mand døde, og lidt i 2005 og 2011.

- Hun har ikke haft én eneste sygedage i 2012, siger fællestillidskvinde Lone Hansen. Så nu bliver hun og de ca. 25 andre, der ikke har været syge i 2012, inviteret ud og spise og får en fin gave af hospitalet. Else er et forbillede for os alle. Godt rengøringsafdelingen viser, at de sætter pris på vores arbejde. Men selvfølgelig kan de, der bliver syge, jo ikke gøre for det.

Else Støvlbæk har ikke besluttet, hvornår hun vil stoppe:

- Men snart må jeg hellere lade de unge komme til. Jeg vil helst stoppe i sommertiden, når dagene er lyse.
- Jeg har været utroligt glad for at være her på Glostrup. Også vigtigt med godt forhold til kollegaer, siger Else, mens hun med energiske skridt viser os afdelingen.

Hendes unge kollega på afdelingen, Sabine, siger: - Else tog rigtig godt imod mig og lærte mig op her på afdelingen. Hun er en god kollega med dejligt humør. Det bliver godt nok strengt, når hun stopper.

- Kom og vær med på billedet, Sabine. Så kan du også få taget et foto til sin tid, når du fylder 70 år – og så sammenligne, siger Else Støvlbæk med et grin.