162 FOA-medlemmer har mistet dagpengene

I de første tre uger af 2013 har 162 medlemmer af FOA'a A-kasse mistet dagpengene. Forbundet opfordrer regeringen til reel hjælp til de arbejdsløse, som mister deres forsørgelse.

De første medlemmer af FOA betaler nu prisen for, at dagpengeperioden er sat ned fra fire til to år. En helt dugfrisk opgørelse fra FOAs A-kasse viser, at 162 medlemmer har mistet retten til dagpenge i løbet af de første tre uger af 2013.

- Regeringen har lavet sine lappeløsninger, blandt andet akutpakkerne, på grundlag af prognoser, der har været grundlæggende gale. Nu må den komme med en varig løsning, siger FOAs formand Dennis Kristensen til foa.dk.

Dennis frygter, at udviklingen fortsætter og opfordrer regeringen til at indrømme, at den har taget fejl. FOA efterlyser reel hjælp til de tusinder, som mister deres forsørgelse.

– 55 ledige i FOA/KLS a-kassen risikerer at miste retten til dagpenge inden 30. juni, vurderer a-kasse leder Pia Hansen i februar-nummeret af fagbladet KLS Nyt.

– Vi håber dog, at de særlige samtaler i jobcenteret og hos os i a-kassen – sammen med den udvidede adgang til seniorjob samt retten til uddannelse i op til 6 måneder – kan forhindre, at vores medlemmer mister retten til dagpenge, siger Pia Hansen.