Også Fredensborg smider Forenede Service ud

Flere nordsjællandske kommuner har problemer med rengørings-storspilleren

Forenede Service, der er blandt de tre helt store spillere på rengøringsområdet i Danmark, fik i januar kritik af Servicebranchens Arbejdsgiverforening under Dansk Industri for sine metoder. Firmaet mistede i februar Fredensborg som kunde.

- Vi besluttede i januar ikke at forlænge deres kontrakt, så den blev opsagt til februar 2012 siger økonomiudvalgs-medlem Per Frost Henriksen (S) til dknyt.

Forenede Service har i Fredensborg stået for rengøringen i store dele af de kommunale bygninger de seneste år - for 25 mio. kr. om året. Og ifølge Per Frost Henriksen var den gal både med standarden og vilkårene for firmaets underleverandører.

Fredensborg skal nu i nyt udbud og har lagt op til at hjemtage dele af rengøringen.

Forfejlet service også i andre kommuner

Flere kommuner har haft besværligheder med samme firma:

Rudersdal Kommune har fornylig sendt firmaet en regning på 181.000 kr., efter at rengøringsfolk stjal computere på kommunens skoler.

Også Gribskov Kommune har oplevet et tilfælde af tyveri, hvor der blev stjålet for 246.000 kr. fra Gilleleje Skole i 2011. Tyvene kom ind ved at bruge et nøglekort, som Forenede Service havde fået udleveret.

I marts-april har firmaet, der har erklæret nu ikke længere at bruge underleverandører, entreret med fire nye kommuner: Ud over Allerød også Skanderborg, Holbæk og Vordingborg.

I Allerød har kommunen valgt at hyre en controller til at tjekke forholdene omkring den nye entreprenørs drift - bl.a. i lyset af usikkerhed omkring driften i de andre kommuner.