København udvælger rengøringsfirmaer med beskidte metoder

Københavns Kommune har udtaget Forenede Service, ISS, Elite, Alliance+ og Kompass til at være særligt egnede til at byde på rengøringen af kulturhuse, biblioteker, museer og idrætshaller under Kultur- og Fritids-forvaltningen – trods dokumenteret sort arbejde og tyveri.

Forenede Service direktør beklager ulovlig rengøring hos Berlingske

Rengøringsfirmaet Forenede Service beklager, at fire personer blev taget i ulovlig rengøring hos Berlingske. »Nu har vi strammet op og opsagt underleverandøren hos Berlingske øjeblikkeligt,« siger koncernchef Peer C. Krogh til fagbladet Journalisten.

Fire rengøringsfolk blev anholdt hos Berlingske Media i Pilestræde midt i januar, fordi de havde rod i arbejds- og opholdstilladelserne.

Så besluttede mediehuset at droppe rengøringsfirmaet Forenede Service.

»Skiftet sker efter længere tids overvejelser og på baggrund af kontrolbesøg i Pilestræde, hvor SKAT i samarbejde med politiet anholdt fire af det nu tidligere rengøringsselskabs medarbejdere, som havde rod i opholds- og arbejds-tilladelser,« lød det i en meddelelse fra Berlingske Media.

Firmaet har for nylig været kritiseret i Fagbladet 3F og 21-Søndag på DR1, som har afsløret dårlige arbejdsvilkår hos underleverandører.

Også Fredensborg smider Forenede Service ud

Nordsjællandske kommuner har problemer med rengørings-storspilleren.

Forenede Service, der er det næststørste rengøringsfirma i Danmark, fik i januar kritik af Servicebranchens Arbejdsgiverforening under Dansk Industri for sine metoder. Firmaet mistede i februar Fredensborg som kunde.

– Vi besluttede i januar ikke at forlænge deres kontrakt, så den blev opsagt til februar 2012, siger økonomiudvalgsmedlem Per Frost Henriksen (S) til dknyt

Forenede Service har gjort de fleste af Fredensborgs kommunale bygninger rent de seneste år – for 25 mio. kr. om året. Men den var gal både med standarden og vilkårene for firmaets underleverandører.

Fredensborg vil hjemtage dele af rengøringen.

Tyveri i andre kommuner

Flere kommuner har haft besværligheder med samme firma:

Rudersdal har fornylig sendt firmaet en regning på 181.000 kr., efter at rengøringsfolk stjal computere på kommunens skoler.

Også Gribskov Kommune blev bestjålet - for 246.000 kr. fra Gilleje Skole i 2011. Tyvene kom ind ved at bruge et nøglekort, som Forenede Service havde fået udleveret.

Uanset alt det her har Københavns Kommune udtaget Forenede Service til at være prækvalificeret til at overtage rengøringen i Kultur- og Fritids-forvaltningen.