Hvad med mig - jeg spiser ikke leverpostej-madder?

Som den almindelige dansker jeg er, kan jeg nogle gange have svært ved at forstå - hvad det er vores politikere på landsplan og lokalt går og laver…?

Det sidste landets skatteminister, Thor Møger Pedersen, er kommet med, kan jeg da godt nok ikke forstå. Han siger, at nu skal alle de hårdt arbejdende - der står op hver morgen og smører leverpostejmadder - have skattelettelser.

Jeg gå ud fra, at denne skattelettelse også gælder mig, selv om jeg ikke smører leverpostejmadder, jeg er i hvert fald hårdt arbejdende. Thor Møger Pedersen siger også, at det skal være med til at motivere mig til at arbejde mere end jeg gør nu. Altså arbejde mere end 37 timer.

Nu er det jeg så bare vil spørge, om det ikke er gået op for dem inde på Christiansborg, at der er en stigende arbejdsløshed her i Danmark. Så det de opfordrer mig til er at tage mere arbejde - så flere kan blive arbejdsløse; det virker altså godt nok ikke logisk i min verden. Men nu er jeg jo bare almindelig dansker, så det er måske derfor jeg ikke kan forstå det.


Hvordan gøre mere rent på færre timer
En anden ting jeg ikke kan forstå er, hvordan jeg som rengøringsassistent skal kunne arbejde mere, når Københavns politikere - og alle andre politikere for den sags skyld - bliver ved at sende mit arbejde i udbud … for at få mit arbejde udført dårligere, til ringere kvalitet og på færre timer. Hvilket så igen resulterer i, at jeg og mine kollegaer blive arbejdsløse.

Når jeg så samtidig ser tilbage på vores forhenværende regering bestående af Venstre, Konservative og deres støtteparti Dansk Folkeparti, så gav de os jo også skattelettelser. Jeg kom nu aldrig selv til at mærke det, da de til gengæld lagde ny skat på de offentlige transportmidler - så de skattelettelser kostede mig penge. Og ikke nok med det så kostede de skattelettelser mig også min ret til efterløn. De kostede mig også retten til at gå på pension, når jeg bliver 65 år. Så jeg véd ikke rigtig, om jeg har råd til endnu en skattelettelse?


Rød regering og brugerbetaling
Nu behøver det jo ikke gå sådan denne gang, for det er jo en ”rød” regering vi har nu. (Jeg kan så godt have svært ved at se, at den er ”rød”, men det skyldes måske at jeg er farveblind).
Men det jeg hører fra Christiansborg er, at der nu tales om brugerbetaling. Jeg kan ikke forstå, de nu igen taler om brugerbetaling, for det har jeg jo allerede - jeg kalder det for skat. Jeg vil lige oplyse, at jeg er glad for at betale min skat, for det gør, at hvis jeg bliver syg, kan jeg gå til læge eller komme på hospitalet - uden jeg skal tænke på om jeg har råd til det. Og før den gamle regering kom til, kunne jeg få folkepension når jeg blev 65 år.

Men for at vende tilbage til Thor Møger Pedersens skattelettelse. Hvis jeg denne gang skal betale for den skattelettelse med mere brugerbetaling, altså mere skat, så behold du bare din skattelettelse! For jeg er i hvert fald ikke interesseret - jeg har ikke råd til flere skattelettelser!

Jeg vil derfor give vores skatteminister dette forslag: Giv dine skattelettelser til dem, der har mange penge, og ikke mig hårdt arbejdende som ikke spiser leverpostej. For de har råd til at modtage skattelettelsen, det har jeg ikke.

Med venlig hilsen
rengøringsassistent og almindelig dansker
Per Christensen