Springer ud i fagforeningens pc-kursus

- Det er et godt computer-kursus. Jeg var nervøs første gang, om jeg var den ældste og dårligste til at bruge computer. Men vi er på samme niveau og hjælper hinanden, siger Tina Bohl Olsen.

- Jeg kunne ikke en dyt med computer - jeg turde slet ikke åbne en pc tidligere, fortæller Else-Marie Mortensen. Og det turde de fleste andre kursister heller ikke.

- Men vi skal jo helst kunne skrive på og bruge en pc’er i dag på jobbet. Efter første kursus-dag kan jeg tænde og åbne skriveprogrammet.

Tina: - Det er jo nødvendigt at kunne bruge computer i den verden, vi lever i. Men jeg har aldrig interesseret mig for det før.

Men nu er de 12, som er startet på pc-kursus for begyndere i KLS-huset i Smallegade. 3 timer efter fyraften de 10 tirsdage fra 29. marts til 7. juni. Og stemningen er forventningsfuld, lattermild og koncentreret. Kursisterne roser læreren Michael Nyholm for at være tålmodig og villig til at forklare tingene igen på andre måder - for der findes ingen dumme spørgsmål.

Skriver sin første mail

- Hvad skal vi så lære i dag, Michael? spørger Laila Lerborg.

- Her tredje kursus-dag skal I skrive og sende mail til alle de andre deltagere, siger lærer Michael.

- Jeg vil skrive i min mail: ”Det er en dejlig dag”, siger El Saida Afandi. Og så smiler og griner de andre deltagere.

- Det er hårdt at lære at bruge computer. Jeg får sved på panden, siger Tina.

Men det er også sjovt, synes Susanne Brandt.

- Kan du huske, jeg spurgte om strøm til computeren sidste gang, spørger Tina så Michael.

- Ja, ja, den strømstyring kan du gå ind og finde på denne måde, forklarer Michael og bruger den bærbare pc. Mens det hele bliver vist på en pædagogisk storskærm.

- Godt, så må jeg hellere gå hjem og gøre det - og blære mig over for manden, griner Tina Bohl Olsen.