Smags-kompas - Tag det sure med det søde

Hvad gør jeg, hvis sovsen er for salt? Hvad kan jeg gøre for at få råvarernes egen smag frem?

- Jeg bruger smagskompasset til at finde ud af at fremhæve nogle af de karakteristiske smagsnuancer i selve råvarerne. - Så ernæring og velsmagende mad kan gå hånd i hånd, siger Anne Kramer.

Ved at kombinere og afbalancere de fem smags-grundformer - surt, sødt, salt, bittert og umami - søger hun at fremhæve råvarernes smag.

- Kurset ”Sund mad” har lært mig at købe og bruge andre råvarer som græskar, enten det er butternutt eller hokaido. Før anede jeg ikke, hvad jeg kunne få ud af dem. Men græskar kan jo laves til lækker mos og indgå i alt muligt, siger køkkenmedhjælperen.

-I sidste uge fik børnene rygeost-creme - med pære, lidt olie, hvidløg, salt og peber. Hvem vil servere det til vuggestuebørn? Men et barn ville kun have rygeosten på alle sine madder. Og næste gang er der måske to, smiler Anne Kramer.

Mit råd til andre: - Spring ud i de kurser. Det er rigtig godt at komme ud og få inspiration, når man arbejder alene i køkkenet.

Interesserede kan hente flere oplysninger om de mange kurser + opskrifter hos Københavns Madhus på hjemmesiden www.kbhmadhus.dk