Jeg er en almindelig dansker

Det er mig, som politikerne altid skal forklare tingene … så også jeg forstår dem

Jeg véd godt, at jeg som almindelig dansker ikke skal blande mig i den debat, politikerne fører. Jeg skal kun høres, når der er valg og jeg sætter mit kryds - og så ellers tie stille.

Nu er det bare sådan, at jeg efterhånden er blevet træt af at blive betegnet som dum. For det er jo det, politikerne gør, hver gang de siger - at nu skal de forklare det, så selv en almindelig dansker kan forstå det. De siger jo, at den almindelige dansker er så dum, at vi ikke forstår noget, før de har forklaret det igen og igen.

Min lille løn skader konkurrenceevnen

Jeg kan da godt forstå, at jeg - med den løn jeg får - er skyld i, at virksomhederne forlader Danmark. Fordi de ikke er konkurrence-dygtige.

Men jeg kan ikke forstå, om det kun er min lille løn, som er grunden til de flytter. For som jeg ser det, skyldes det mere, at overskuddet til aktionærer og direktører kan blive meget større, hvis de lægger deres virksomhed i et land, hvor de ikke skal tage hensyn til arbejdsmiljø - og hvor de heller ikke behøver at betale til vores fællesskab.

Min lille løn skal løse krisen

Jeg forstår da også godt, at vores økonomiske krise ikke skyldes bankernes uhæmmede udlån for at få en større fortjeneste til bankernes aktionærer og direktører.
Men det jeg ikke kan forstå er, at hvordan jeg - med den lille løn jeg får - skal øge mit forbrug. Når jeg har betalt de faste udgifter, så er der kun råd til at købe det, jeg og min familie skal leve af. Jeg kunne selvfølgelig gå i banken og låne til mere forbrug. Det er jo bare sådan, at en lille løn og udsigt til en mulig fyring gør, at ingen banker vil låne mig penge. Men jeg bør vel gå på det sorte marked for at låne penge til at redde den danske økonomi.

Brugerbetaling – betal to gange for det samme

Jeg kan da også godt se, at vi er nødt til at have brugerbetaling, når jeg skal til læge, som visse borgerlige politikere og arbejdsgivere ønsker.

Det jeg ikke kan forstå er, at jeg og andre almindelige danskere skal betale to gange for den samme ydelse. Jeg har i hele mit liv haft brugerbetaling, jeg kalder det bare noget andet - skat. For jeg betaler jo netop skat, fordi hvis jeg skulle blive syg og have brug for en læge eller et sygehus - så har jeg allerede ydet min brugerbetaling. Og det er jeg glad for.

Nu kunne jeg selvfølgelig spørge disse politikere, som ønsker brugerbetaling, om grunden til deres ønsker mon er - at de ikke selv betaler til vores fællesskab, altså snyder i skat?

Udlicitering - billigere og møgbeskidt

Jeg kan da også godt forstå, at de offentlige arbejdsgivere er nødt til at udliciterer mit arbejde. For som de altid siger, så bliver det gjort bedre, billigere og mere effektivt af private.

Det jeg så ikke kan forstå er - når jeg ser resultatet af udliciteret arbejde - at de kan blive ved med at sige, at de private er bedre. Se bare på vores hospitaler, de er jo møgbeskidte.

Som politikerne altså kan se, kan jeg sagtens forstå det de siger - uden de behøver at bruge tid på flere gange at forklare mig, at de tager R…. på mig. Og det uanset hvordan de end forklarer det for mig.

Er politikerne ualmindelige danskere?

Til sidst vil jeg spørge disse dygtige danske politikere: Hvis jeg er en almindelig dansker, hvad er de så - nogle ualmindelig danskere…?

 

Med venlig hilsen
Per Christensen
rengøringsassistent og almindelig dansker