Ledernes opbakning har båret mig gennem sygdommen

Institutionens ledere og mine kollegaer har været suveræne til at bakke mig op, da jeg blev alvorligt syg, fortæller køkkenmedhjælper Henny Høiby

- Lederne har været søde, givet mig blomster og inviteret mig på café. Uden deres opbakning var jeg ikke startet på arbejde igen første marts, fortæller Henny Høiby.

Hun har været køkkenmedhjælper i den integrerede institution Børnehuset på Holmen i 17 år.

Så hammeren slog hårdt, da hun fik konstateret cancer i juli sidste år og blev opereret.

- Inderst inde havde jeg regnet med, at jeg var yt. For man véd jo, at offentlige og private arbejdsgivere skiller sig af med syge, siger Henny.

- Opbakningen fra Jette og Erik har båret mig igennem, så jeg kunne starte på deltid i flexjob og siden få flere timer.

Anstændig omsorg for medarbejdere

Børnehusets leder Erik Sander Bojsen og tidlige souschef Jette Jeberg Warnock er glade for at have Henny tilbage som kollega.

- Henny er en god medarbejder, vores vidensbank. Som leder i en omskiftelig tid med nedskæringer skal man behandle personalet ordentligt. Ledere skal udvise anstændig pleje og omsorg for syge medarbejdere, så alle har mulighed for at komme tilbage, understreger Erik Sander Bojsen.

- Hvis vi ikke havde været tilfredse med hende, var hun nok blevet afskediget.

Jette Jeberg Warnock har været kollega med Henny gennem 17 år, så det var svært at få at vide, at hun havde fået den kræftsygdom:

- Jeg har fulgt med i det, Henny har været igennem og tænkt på, hvordan hun nu har det. Jeg ringede helst ikke, når hun lige havde været i kemo- og stråle-behandling. Godt at Henny har været god til selv at ringe, når hun havde brug for at snakke.

Aben skal væk fra skulderen

Henny vil have smidt den sygdom væk og ikke tænke for meget på den.

- For aben sidder der hele tiden, siger Henny og vifter symbolsk aben væk fra skulderen.

- Hvis jeg havde fået blomster, chokolade og en fyreseddel, ville det have virket som en lussing, når man ligger ned.

- Jeg vil godt sige til andre - at med en ordentlig backup fra ledere kan man komme igennem alvorlig sygdom og vanskeligheder, siger Henny taknemmeligt.

- Jeg skal have mit gamle liv tilbage, og det hjælper arbejdspladsen mig med. Jeg er kun 62 år, men kan ikke se langt ud i fremtiden med min cancer-sygdom.

Henny Høiby er vant til at have langt hår ned ad ryggen.

- Nu er det kort - I må godt røre. Jeg vil have det gamle hår tilbage. Så langt, så godt … og så griner de alle tre.