Frivilligt arbejde = jobtyveri

Når vores politikere taler om frivilligt arbejde - og gerne vil have flere til at udføre frivilligt arbejde - skyldes det, at de opfordrer frivillige til at løse opgaver, som ikke mere bliver udført. Fordi de samme politikere har fyret det ansatte personale for at spare penge. Nu er de så nødt til at få frivillige til at udføre arbejdet. Med lidt held kan det jo være, at man får en af de fyrede tilbage bare i aktivering - så kan der jo tjenes penge på andres ulykke.

Jeg véd godt, at der i dag er arbejde, som bliver udført som frivilligt arbejde. Det kan være arbejde i den lokale fodboldklub, håndboldklub eller andre sports- og fritids-klubber. Jeg har fuld respekt for det arbejde og de personer, som gør en stor indsats i disse klubber. De gør et fantastik arbejde, som vi alle er glade for.

Jobtyveri
Men når jeg ser frivillige arbejde på vores hospitaler og plejehjem, så er det for mig ikke frivilligt arbejde. Det er hvad jeg kalder tyveri!! Jobtyveri.

Og det er det vores politikere opfordrer til, når de taler om frivilligt arbejde.

Hver gang der bliver udført frivilligt arbejde - som før blev udført af fastansat personale - så taler vi om jobtyveri.

For før var der ansat fast personale til at udføre et godt arbejde til glæde for borgere og brugere. Nu bliver det arbejde så udført af frivillige.

På den måde hævder politikerne, at de stadig giver borgere og brugere den service, vi har krav på.

Politikerne siger som begrundelse for at de søger flere frivillige, at der i den kommende tid vil mangle hænder på grund af små årgange, men det passer ikke. For hvis det var grunden, hvorfor ansætter politikerne så ikke bare nogle af alle de gode medarbejdere, som de har fyret.

Nej det, det drejer sig om, er at stjæle arbejdet fra nogle, for at kunne få arbejdet lavet gratis.

 

Med venlig hilsen
Per Christensen, rengøringsassistent