Ensomhed under Covid-19

Flere faggrupper oplever ensomhed i deres arbejde, under covid-19.

Det opleves at man bliver mere isoleret, når man f.eks arbejder hjemme ved spisebordet.

Dialogen og den sparring man normalt har på arbejdspladsen, bliver ikke den samme når den foregår via mail eller over telefonen.

Undersøgelser under covid-19 i England og Østrig har vist, at tiden vi bruger foran skærmene, hvad enten det er en computer eller tv-skærmen, ikke er godt for netop ensomhedsfølelsen.

Det er derfor også blevet anbefalet, at man kommer ud og gå i løbet af dagen. Begge undersøgelser viser nemlig tydeligt, at når man går en tur i naturen og mærker den friske luft i sit ansigt, så stiger følelsen af lykke mærkbart hos os alle.

Også grupper som f.eks. dagplejer, der normalt arbejder i eget hjem, kan opleve at de føler sig mere ensomme i denne tid. De steder hvor de normalt møder andre voksne er blevet væsentligt begrænset, eller i værste fald slet ikke.

Her er det vigtigt at ledelse og samarbejdsorganer, som MED- og arbejdsmiljørepræsentanter er opmærksomme.

En af de muligheder de har for at få kortlagt, hvorvidt der er et problem, der skal handles på, er via en APV. Og under covid-19 er der udarbejdet et lille kort spørgeskema, som kan sendes rundt til personalegruppen.

Via linket nedenfor kan du finde inspirationsmateriale til det videre arbejde, derudover vil afdeling også gerne hjælpe vore arbejdsmiljørepræsentanter, som har behov derfor.

Inspirationsmateriale fra arbejdsmiljøweb.dk