Prøv noget nyt: Indmeld en kollega i FOA

Gør noget godt for fællesskabet - hjælp din kollega ind i FOA Holstebro. Sammen gør vi forskellen.

Så længe vi er mange nok, kan vi lave en aftale i overenskomsten, om en løn vi kan leve af. Det kan man ikke i alle lande. I lande uden stærke fagforeninger er det ikke usædvanligt, at folk med fuldtidsarbejde er fattige, selv om de har fuldtidsjob. Der skal vi helst ikke nå til i Danmark.

I Danmark laver vi overenskomster for alle, som arbejder indenfor området. Det kan vi netop gøre, fordi vi står stærkt. Men mister vi for mange medlemmer, så vil det blive sværere at opretholde et overenskomstkrav.

Det gør vi ved at organisere os
Vi skal i fællesskab hjælpe hinanden med at passe på de rettigheder, vi har i dag, og som er forhandlet hjem igennem mange år af dine forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Vi skal hjælpe hinanden med at skabe bedre rettigheder og vilkår på fremtidens arbejdsmarked. Dette gør vi ved at organisere os, og være medlem af den fagforening, der forhandler overenskomsten.

Der findes kun en type fagforening i Danmark, og det er dem, der sidder rundt om bordet og forhandler din overenskomst med arbejdsgiverne.
På dit arbejdsområde er denne fagforening FOA, der som en del af ”Den Danske Model”, har været med til at forhandle lønstigninger, 6. ferieuge, fuld løn under dele af barslen, løn under sygdom, omsorgsdage, pension, seniordage, og meget mere.

Alle disse rettigheder er ganske enkelt ikke bare dukket op ud af den blå luft - eller kommer af sig selv i fremtiden. Det er rettigheder som kun er til låns, og vi kan risikere at måtte aflevere dem tilbage, hvis ikke der er nok, der kæmper for dem.

Mange medlemmer sikrer os en stærk forhandlingsposition - og indflydelse på vores løn
I Danmark kan vi risikere, at fagforeningen svækkes så meget at vi mister forhandlingsstyrke og må opgive selv at have indflydelse på vores løn via overenskomsten. For at undgå dette kræver det, at alle din kolleger støtter FOAs forhandlingsret ved at være medlem, og dermed sikre bevarelsen af FOAs stærke betydning for løn- og ansættelsesvilkår for dig – og ikke mindst for dine børn og børnebørn, så de kommer til at opleve lige så gode eller bedre vilkår, den dag de træder ind på arbejdsmarkedet.

Snak med dine kolleger og vær med til at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår
Du kan være med til at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Tag en snak med dine kolleger om, hvad det betyder at være organiseret. For det er jo ikke kun en lav løn, som er på spil, men også ferie, barnets sygedage osv.

Senest redigeret den 10.12.2019 af Anne-Mette Røn Poulsen