Næstformand i Social- og Sundhedssektoren i FOA Holstebro Tanja Nielsen (i midten) har travlt for tiden. Det vælter nemlig ind med løntjek-sager.
Foto: Claus Bonnerup

Løntjek giver tusinder til medlemmerne

Aktuelle erfaringer fra en kommune viser der er penge at hente når FOA laver løntjek

Det er en god idé at tjekke sin lønseddel hver måned eller at få FOA til at gøre det. Det viser flere erfaringer - blandt andet fra Lemvig Kommune.

Her kan tre ansatte nemlig se frem til i alt 65.000 kroner på grund af lønfejl. Herudover afventer afdelingen afgørelse i yderligere ni sager, mens henvendelserne fortsat strømmer ind. Det vælter simpelthen ind med lønsedler, der skal tjekkes fra ansatte i hele kommunen deriblandt hjemmeplejen.

Tjek din lønseddel
I følge det centrale forbund i FOA er der gennemsnitligt fejl i hver sjette eller syvende lønseddel. Blandt andet derfor var FOA Holstebro på arbejdspladsbesøg i uge 46, hvor medlemmerne kunne få svar på tvivlsspørgsmål og få tjekket deres lønseddel.

Erfaringerne viser, at rigtig mange medlemmer aldrig læser deres lønseddel, og opdager derfor ikke eventuelle fejl. 

Vi opfordrer alle til løbende at tjekke deres lønsedler via e-boks.

Beklager fejlene
Der er ofte tale om ’gængse’ fejl som manglende noteret overarbejde, manglende planlagte fridage og forkert nedskrivning af de såkaldte FO-dage.

De tre afsluttede sager samt de ni, der afventer afgørelse i Lemvig kommune, vil i alt indbringe 250.000 kroner, hvis de falder ud til medlemmernes fordel.

Lemvig Kommune understreger, at problemerne begrænser sig til en del af kommunens område. Anne Mette Lund, som er direktør for Social/Sundhed og Arbejdsmarked i Lemvig Kommune har beklaget, at der i tre tilfælde ikke er udbetalt korrekt tillæg, og oplyser at fejlen nu er rettet.

De øvrige sager er endnu ikke afgjort.

Hvis du er tvivl om der kan være fejl på din lønseddel, kan du kontakte afdelingen.

Senest redigeret den 09.12.2015 af Anne-Mette Røn Poulsen