Ny Børnehus på Thyholm

Et stort tillykke med den nye Børnehus på Thyholm

I en tid hvor meget handler om lukning af skoler og institutioner, er det skønt at være inviteret til indvielsen af en helt nybygget og total gennemført institution.

Det startede med det første spadestik den 9/9-2010 og sluttede den 24/1-2012 med officiel indvielse med hjælp fra børn og Borgmesteren til at klippe snoren til åbningen af en super flot institution.

Den nye lavenergiklasse 1 institution har plads til 100 børnehavebørn og 24 vuggestuebørn og ligger i den yderste del af Struer kommune. Samtidig er institutionen også base for de lokale dagplejere. Institutionen er på ca. 1100 m2 netto og grunden er på 10.000 m2, så der er rigeligt med plads til børnene både inde og ude. Institutionen er fremtidssikret med store og moderne rum til børnene samtidig med, at der etableret optimale arbejdsforhold for personalet. Der er seks grupperum som ligger parvist fordelt i tre markante bygningsenheder, som skyder frem af den øvrige bygningsmasse. Grupperumme flankeres af værksted/atelier, køkken og et stort Hjerterum i midten af huset, som udgør det centrale omdrejningspunkt. Institutionen er opført således, at der kan ændres på rumdisponeringen ved at fjerne og flytte lette skillevægge. Ud for hvert fællesrum er der træterrasser og gummi belægning af flotte farver der matcher institutionen.

Udover det store Hjerterum, er der også muskelrummet som er det vi normalt kender som legerummet. Der er et glasvæg ud til Hjerterummet så børnene kan lege uforstyrret med dog kan personalet følge børnene. De små børnetoiletter er strategisk placeret helt til venstre, så der er plads til personalet kan hjælpe til. Ja, selv toiletpapiret er placeret både i voksen og børnehøjde. De lavt siddende vindueskarme er lavet brede så børnene kan sidde i lyset og lege samtidig med de kan kigge ud på legepladsen. Intet er overladt til tilfældigheder.

Institutionen har også et IT program der kaldes Day Care. Hvor forældrene selv registrer ved at klikke på skærmene som hænger på væggen lige indenfor døren, at barnet er kommet eller afhentet, der kan være en besked fra personalet eller måske vil man selv skrive en besked. Hvis barnet er syg eller har ferie, kan forældrene hjemmefra via sms sende oplysningen som går direkte ind på barnets side og som efterfølgende kan aflæses af personalet. Dette betyder at der ikke er så mange forstyrrelser i løbet af dagen, og dermed mere tid til børnene.

Det er et gevaldigt løft for børnepasningen på Thyholm, at Struer kommune har valgt at investerer i bygning af institutionen til en værdi af ca. 22 mio.

Ikke kun i Danmark har Thyholms Børnehus vakt opsigt. Også i udlandet selv inden institutionen stod færdigt blev den vist frem på et stort arkitektur-sumosium i New York, som et eksempel på moderne, nordisk velfærdsarkitektur.

Så tillykke til Thyholmerne, deres børn og forældre, til personalet og ikke mindst til institutionsleder Vita Madsen for det store arbejde.

» Se flere billeder fra Thyholm Børnehus
Tegning over Thyholm Børnehus

Tegning af den nye Thyholm Børnehus

Senest redigeret den 28.02.2012 af Anne-Mette Røn Poulsen