Er du OK?

Det spørgsmål er vigtigt for danske lønmodtagere.
Det handler nemlig om overenskomsterne og vores faglige fællesskaber. Og det handler om at få spredt budskabet om, hvad overenskomsterne er, og hvorfor de er vigtige.

Overenskomsterne sikrer lønnen, den ekstra ferie, bedre pensioner, løn under barsel, uddannelse og meget mere. Alt sammen med udgangspunkt i dit fag.

Desværre ved alt for få, hvad en overenskomst er, og at de selv har indflydelse på den gennem deres faglige fællesskab. Derfor indleder LO nu en stor kampagne, som skal oplyse om overenskomsternes goder. Og det er der altså behov for.

Syv ud af ti lønmodtagere i Danmark tror nemlig, at det er politikerne inde på Christiansborg, som lovgiver om mindstelønnen. Og blot 50 procent af LO-forbundenes egne medlemmer er klar over, at det er deres fagforening, som står bag overenskomsterne. 

Hvis fagforeningerne under LO skal kunne tegne flere overenskomster, så skal folk vide, at en overenskomst ikke blot handler om løn og arbejdstid. Men også handler om langt bredere forhold, som folk ser som en del af et velfærdssamfund, for eksempel pension, efteruddannelse, barsel og meget andet.

LOs kampagne, som FOA Holstebro også er en del af, er målrettet de 20- 40-årige og kommer til at løbe fra 2012 til 2015.

Den kommer blandt andet til at indebære arbejdspladsbesøg, gadeaktiviteter og annoncering. Samt konkrete historier om, hvilke overenskomstmæssige goder, der findes. Følg med i kampagnen her på vores hjemmeside.

Senest redigeret den 25.10.2012 af Anne-Mette Røn Poulsen