Milka: Nu får jeg igen et liv

Social- og sundhedsassistent Milka Bilde Andersen blev i oktober frikendt for tyveri, men stod stadig uden job efter kommunens bortvisning. Nu har FOA forhandlet hende tilbage i job, og hun får løn for de måneder, hun uretmæssigt har været bortvist.

Social- og sundhedsassistent Milka Bilde Andersen har fået den bedste julegave, hun kunne drømme om.

Hun har fået job igen. I januar starter hun på døgnafsnittet i Struer Kommune. Det er en forholdsvis ny institution for borgere, der udskrives fra sygehus, men endnu ikke er klar til at komme hjem.

”Jeg glæder mig til at starte igen. Det er en spændende institution, og nu kan jeg igen begynde at leve mit liv,” siger hun til foa.dk

Anklaget for tyveri – og frikendt
Siden hun blev bortvist af Struer Kommune i juni, har hun stået uden job. En plejehjemsbeboers pårørende havde sat skjult kamera op, fordi familien mente, der forsvandt penge fra den ældre kvinde.

Milka blev filmet, da hun hentede penge til beboeren. Hun blev anklaget for tyveri, men pure frifundet af Retten i Holstebro i oktober.

Forhandlinger om bortvisningssagen
Efter frifindelsen har FOA forhandlet bortvisningssagen med Kommunernes Landsforening og Struer Kommune. Nu er der endelig kommet et resultat: Milka bliver både genansat og får løn for den tid, hun uretmæssigt har været bortvist.

”Det er en stor lettelse, at det nu er overstået. Det har været hårdt psykisk. Men jeg er klar til at starte på en frisk,” siger Milka.

Orker ikke flere retssager
Retten i Holstebro fastslog, at overvågningen med skjult kamera var ulovlig. Opsætter man kameraer i et hjem, der også er arbejdsplads, skal de ansatte være orienteret om overvågningen.

Milka har overvejet, om hun ville rejse en sag mod den pårørende, der opsatte det skjulte kamera, men hun har besluttet, at det vil hun ikke.

”Jeg skal bare videre nu,” fastslår hun.

Foto: Niels Åge Skovbo.