Besparelser i Holstebro

Læserbrev: Tør øjnene Thomas

Det er med stor undren, at jeg den 4. juni 2010 læser Thomas Danielsens bøn om nåde omkring besparelser på kultur- og fritidsområdet. Området skal spare 3 mio. kr., hvilket kan synes som meget på et så lille område, hertil kan jeg såmænd godt være enig. Men min film knækker, når jeg læser, at du mener, at det er tåbeligt at lukke skøjtebanen, og at du ønsker en dybere diskussion omkring, hvilke områder kommunen skal prioritere.

At lukke skøjtebanen er for mig det mest logiske sted at se på, hvor det gør mindst ondt at spare. En død ting, der ikke har brug for omsorg og pleje, en ligegyldig besparelse i dette store sparecirkus.

Jeg kunne forstå, hvis du koncentrerede diskussionen omkring besparelserne på ældre- og børneområdet, og her havde fokus på, om det nu også var hensigtsmæssigt at spare de store beløb. De enorme besparelser der rammer de to områder er for mig, et mere uoverskueligt dilemma end en skøjtebane og kulturvisionen i Holstebro kommune.

De mennesker der bliver berørt af besparelserne er de svageste i vores samfund børnene og de ældre. Samtidig bliver flere hundrede ansatte berørte af besparelserne, enten ved reduktion i arbejdstiden eller fuldt ledige når besparelserne slår igennem. Så glem klynkeriet omkring de ”døde” ting, og brug kræfterne på at fokusere på, hvordan de enorme reduktioner i personale og lukning af arbejdspladser kan undgås.