Madmod - Opskrift

Opskrift fra Madmod - lavet i samarbejde med Meyers Madhus og FOA

Opskriften kommer fra Madmod - opskriftsbog lavet i et samarbejde mellem Meyers Madhus og FOA.
Denne opskrift er fra Helle Gregersen som er dagplejer i Thisted.

Pasta:
1 kg. frisk spinat (eller 350 g frossen)
1 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
1 spsk. hvedemel
salt og peber
2 dl okse- eller grøntsagsboullion (kan erstattes med vand)
2 fed hvidløg
ca. 400 g pasta (f.eks penne eller skruer)
lidt friskrevet parmesan
Tilbehør kan være brød eller råkost

Skyl spinaten godt igennem i flere hold vand så den er helt fri for jord.
Varm olien i en god, stor gryde. Brun kødet grundigt i 4-5 min., og rør godt rundt undervejs. Tilsæt melet og rør rundt. Krydr med salt og peber, hæld boullion eller vand ved og lad det koge i 4-5 min.
Hak spinaten groft, kom den i gryden til kødet og vend rundt, så spinaten falder sammen. Tilsæt finthakket hvidløg og smag evt. til med ekstra salt og peber.
Men du laver kødet så sæt vandet til pastaen over. Kog pastaen i rigeligt saltet vand i ca. 8-10 min, til den er "al dente" - dvs. mør, men stadig med et godt bid. Hæld vandet fra pastaen og vend den sammen med kød og spinat.
Riv lidt frisk parmesan ud over retten eller server revet parmesan i skåle ved siden af, så børnene selv kan drysse den på. Spis gerne godt brød eller en råkost til.

Velbekommen