3500 tillidsfolk vælger velfærd

FOA 1 er den 4.oktober, sammen med tillidsfolk fra hele landet, taget til Odense for at starte en ny bevægelse.

”Velfærd før skattelettelser” er parolen for de 3500 tillidsfolk, der onsdag d. 4. oktober er samlet i Odense kongrescenter.

FOA 1 er taget til fællesmøde om initiativet "Danmark for velfærd. Per Olsen fra LO hovedstaden indleder med ordene: "Vi er her for at tage ansvar og diskutere holdning til velfærd, lighed og fællesskab. Vi gør det på tværs af fagforbund og brancher. Vi vil velfærd før skattelettelser", siger Per Olsen, og følges af høje klapsalver fra salen. 

De mange tillidsfolk er samlet her dagen efter Folketingets åbning - og med under 2 måneder til regions- og kommunalvalget for at sende et klart signal til det politiske Danmark: Vi vil velfærden! 

 

Aktiviteter lokalt 

Et forslag om at skabe en Velfærdens Dag den 7.november bliver vedtaget med overvældende flertal, og det aktivitetskatalog der ligger på bordene bliver nøje gransket. 

"Jeg er med for at se, hvad det er - og for at få de problemer, vi går med til daglig frem på bordet. Det synes jeg, de er kommet rigtig godt i gang med her i dag", siger FOA 1s René Christensen, tillidsrepræsentant for teknisk servicepersonale. 

Historierne har været mange dagen igennem. Pædagoger, sygeplejersker, skolelærere, HK-ansatte og blikkenslagere fortæller historier om, hvordan de rundt i landet oplever presset på velfærden - og hvordan bevægelsen blomstrer op mange steder. 

René har allerede ideer til lokale aktiviteter og glæder sig til at komme hjem til kollegaerne og komme i gang. "Til vores næste fælles-frokost har jeg ideer til, hvordan vi kan kontakte politikere og lægge et pres", fortæller Rene. 

17 forbund er gået sammen om initiativet: ”Danmark for velfærd” og kickstarter bevægelsen med tillidsmandsmødet i Odense.